Διεθνή

Εφυγε το «γηραιότερο κορίτσι» της Ασίας –Ηταν 19 ετών και έμοιαζε με 136

Η Αννα Ροτσέλ, το «γηραιότερο κορίτσι της Ασίας» όπως είχε ονομαστεί από τον Τύπο πέθανε σε ηλικία 19 ετών.

Η Αννα έπασχε από μια σπάνια γενετική διαταραχή που έκανε το σώμα της να γερνά δέκα φορές γρηγορότερα από το κανονικό. Πριν από δυο χρόνια οι γιατροί είχαν αποφανθεί πως η Αννα είναι ήδη 136 ετών. Οι περισσότεροι πάσχοντες από προγηρία φεύγουν από τη ζωή περίπου στα 14 τους οπότε η περίπτωση της Ροτσέλ θεωρείται θαύμα μια και κατάφερε να ζήσει 4 χρόνια παραπάνω.

«Δεν είμαι ένα ολοκληρωμένο κορίτσι», είχε πει το 2011 στο CNN. «Οι γιατροί λένε πως γερνάω πολύ γρήγορα και η ζωή μου στη Γη θα είναι σύντομη, σε 15 χρόνια θα έχω πεθάνει».

Ωστόσο η ίδια διέψευσε τα προγνωστικά και γιόρτασε τα 18α γενέθλιά της ντυμένη πριγκίπισσα πέρυσι μαζί με την οικογένεια και τους φίλους.

Ο χειρουργός Πιέρ Ρ. Κλέρο, βοήθησε την Αννα να παρατείνει τον μέσο όρο της ζωής της παρέχοντας της ειδική διατροφή και κρέμες για το σώμα της που ήταν γεμάτες ρυτίδες.

Η 19χρόνη κατάφερε να τελειώσει μόνο την πρώτη τάξη του Λυκείου όπου είχε πέσει και θύμα εκφοβισμού όταν ένας συμμαθητής της την αποκάλεσε δαίμονα.

Παρά τις δυσκολίες που συνάντησε η Αννα αγαπούσε το σχολείο αλλά αναγκάστηκε να το αφήσει για να μη επιβαρύνει την οικογένειά της. Συνέχισε να βοηθά την μητέρα η οποία πωλούσε ρούχα, χειροτεχνίες και φρούτα στους δρόμους της πόλης Πλαριντέλ στις Φιλιππίνες.

Η ανακοίνωση του θανάτου της έγινε από το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Έρευνας της Προγηρίας.

ana-2 ana-3 anana-708_1

Πηγή: Daily Mail

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top