Οικονομία

Ειδικά Μισθολόγια: Πόσο μειώνονται οι αποδοχές με το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ -ΠΙΝΑΚΕΣ

Τις τελευταίες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας διάφορα έγγραφα του υπουργείου Οικονομικών που αφορούν το νέο ειδικό μισθολόγιο στελεχών των ΕΔ και ΣΑ. Με βάση αυτά, ο Λγος ε.α Οικονομολόγος της ΣΣΑΣ Ηλίας Νατσιούλας υπολόγισε ποιες θα είναι οι νέες μεικτές αποδοχές και τις δημοσίευσε στο διαδίκτυο.

Όπως σημειώνει ο κ. Νατσιούλας για την εξαγωγή των νέων μεικτών αποδοχών υπολογίστηκε, ο βασικός μισθός με βάση τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας, το επίδομα ειδικών συνθηκών και το επίδομα Διοίκησης Ευθύνης για τους Συνταγματάρχες. Επιπλέον επισημαίνεται ότι όσοι υπηρετούν στην παραμεθόριο να υπολογίζουν ότι θα λάβουν επιπλέον 100 ευρώ μεικτά.

Για να δείτε τις διαφορές συγκρίνετε τις σημερινές μεικτές σας αποδοχές (καταλογιστέο) με τις νέες βάσει του φέροντα διοικητικού βαθμού και των ετών υπηρεσίας. Η διαφορά που θα προκύψει συγκρίνοντας τους πίνακες θα διατηρηθεί στο νέο μισθό ως «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ».

Αν δηλαδή με το νέο μισθολόγιο προκύπτουν αποδοχές πχ 50€ χαμηλότερες τότε αυτό το ποσό θα διατηρηθεί στο νέο μισθολόγιο ως «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ 50€» και δεν θα έχετε μείωση στον μεικτό μισθό.

Αν αντίθετα με το νέο μισθολόγιο προκύπτουν αποδοχές πχ 100€ υψηλότερες τότε εκτιμάται ότι αυτή η αύξηση δεν θα δοθεί άμεσα αλλά θα δοθεί σε βάθος τετραετίας, κατά 25€/έτος.

Επειδή καθιερώνεται η «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ» δεν θα υπάρξουν μειώσεις στο νέο μισθολόγιο, όπως δηλαδή ισχυρίζεται τόσο το ΥΠΕΘΑ όσο και το Υ.Ο..

Τονίζεται όμως ότι αυτό το ποσό της προσωπικής διαφοράς θα μειώνεται αναλογικά και μέχρι της πλήρους εξάλειψής του από οποιαδήποτε μελλοντική αύξηση των μηνιαίων τακτικών αποδοχών του στρατιωτικού. Όταν κυκλοφορήσει και το έγγραφο με τις αποδοχές των Υπαξιωματικών θα υπολογισθούν και εκεί οι αποδοχές. Για τις επιπτώσεις αυτές στις μισθολογικές προαγωγές, στα μερίσματα, εφάπαξ, σύνταξη κλπ

apod1

apod2

apod3

apod4

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top