Ελλάδα

Επιστρέφει η El Dorado Gold στις Σκουριές

Την επαναπρόσληψη των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, όπως και την ανανέωση της συνεργασίας με υπεργολάβους, συνεχίζει η Eldorado Gold στο εργοτάξιο των Σκουριών Χαλκιδικής.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την προ εβδομάδων έγκριση που έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος στην τεχνική μελέτη και την οικοδομική άδεια για την κατασκευή της μεταλλουργικής μονάδας.

Στην ομαλοποίηση της κατάστασης στη Χαλκιδική αναφέρθηκε, κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη αναλυτών, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του καναδικού ομίλου Eldorado Gold, Paul Wright, σημειώνοντας πως αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται στην περιοχή εργασίες, όπως θεμελιώσεις ή έργα για τη βελτίωση της οδικής πρόσβασης στη μονάδα. Πρόκειται για μέρος ενός συνολικού επενδυτικού πλάνου 345 εκατ. δολαρίων που υλοποιεί ο καναδικός όμιλος στην περιοχή.

Συνολικά οι κεφαλαιουχικές δαπάνες της Eldorado Gold για το σύνολο της δραστηριότητάς της εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν, για το 2016, σε περίπου 95 εκατ. δολάρια για τις υφιστάμενες επενδυτικές δραστηριότητες και 250 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη νέων έργων.

Τα ποσά αυτά υπερβαίνουν την προγενέστερη πρόβλεψη για επενδύσεις της τάξης των 105 εκατ. και 235 εκατ. δολαρίων, αντίστοιχα, λόγω της επανέναρξης του έργου των Σκουριών, για το οποίο, κατά το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, επενδύθηκαν 5,9 εκατ. δολάρια.

Στην περιοχή ο καναδικός όμιλος, μέσω της θυγατρικής του Ελληνικός Χρυσός, σχεδιάζει τη συνδυαστική υλοποίηση επιφανειακής και υπόγειας εξόρυξης: η πρώτη θα διαρκέσει περίπου επτά χρόνια και η δεύτερη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει η απόληψη των 2/3 του κοιτάσματος, θα έχει διάρκεια 21 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία, αρχές του 2016, είχε ανακοινώσει ότι προχωρά στην αναστολή των εργασιών ανάπτυξης στις Σκουριές, ως αποτέλεσμα της δίχως προηγούμενο κωλυσιεργίας του υπουργείου Περιβάλλοντος ως προς την έγκριση των αναγκαίων αδειών. Στο πλαίσιο αυτό, είχε θέσει σε διαθεσιμότητα το προσωπικό της, καθώς έπρεπε να περιοριστεί στην υλοποίηση έργων συντήρησης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top