Πολιτική

Γεννηματά: Αργά ή γρήγορα τα αδιέξοδα της κυβέρνησης θα οδηγήσουν σε εξελίξεις

«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει τσόντα κανενός» διευκρίνισε η Φώφη Γεννηματά σημειώνοντας πως αργά ή γρήγορα τα αδιέξοδα της κυβέρνησης θα οδηγήσουν σε εξελίξεις.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή της στην Real News υπογράμμισε ότι τα αδιέξοδα και οι αντιφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα οδηγήσουν σε εξελίξεις και το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν οι εκλογές θα δώσουν λύση», προσθέτοντας ότι «όταν η κοινωνία χορεύει το xορό του Ζαλόγγου, δεν μπορεί κάποιοι να το ρίχνουν στα τσάμικα και κάποιοι να ονειρεύονται το χορό του Ησαϊα με την εξουσία».

Ερωτηθείσα εάν το ΠΑΣΟΚ θα είναι κυβερνητικός εταίρος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περίπτωση που η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές αναφέρει ότι : «Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι τσόντα είτε του ενός, είτε του άλλου δεν γινόμαστε. Έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας και με το παραπάνω” και προσθέτει πως: «οριακές κοινοβουλευτικά, ανίσχυρες, και ετεροβαρείς πολιτικά και εκλογικά κυβερνήσεις δεν δίνουν βιώσιμη λύση στη χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται. Αυτή είναι η θέση μας και πριν και μετά τις εκλογές».

Αναφορικά με τον νέο εκλογικό νόμο, σημειώνει ότι το κόμμα της δεν συντάσσεται με την ηγεσία για της ΝΔ για κατάργηση της απλής αναλογικής, λέγοντας ότι: «εμείς και μετά τις εκλογές θα επαναφέρουμε και θα επιμείνουμε στην ολοκληρωμένη πρότασή μας περί αναλογικού εκλογικού συστήματος που καταθέσαμε. Μόνο σε αυτήν τη βάση συζητάμε».

Για το νέο κόμμα στο χώρο, η κ.Γεννηματά, αφού αναφέρει πως «ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει τώρα», σημειώνει ότι «το τέλος του φθινοπώρου είναι το απώτατο χρονικό περιθώριο για την εκλογή του επικεφαλής του νέου σχήματος. Δεν υπάρχει περιθώριο για καθυστερήσεις και παζάρια δεξιά και αριστερά».

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top