Πολιτική

Κομισιόν: Η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ να γίνει σεβαστή από όλους

Την ανησυχία της για «δηλώσεις που μοιάζουν να αμφισβητούν την εγκυρότητα των στοιχείων πάνω στα οποία στηρίζεται το Πρόγραμμα Σταθερότητας της Ελλάδας» εκφράζει η Επίτροπος Απασχόλησης Μαριάνε Τίσεν.

Σε συνέντευξή της στα Νέα η ευρωπαία επίτροπος, στην αρμοδιότητα της οποίας είναι η Eurostat, σημειώνει ότι «για την Κομισιόν και την Eurostat είναι ξεκάθαρο ότι τα ελληνικά στατιστικά δεδομένα είναι αξιόπιστα και ακριβή κατά την περίοδο της θητείας του κ. Γεωργίου από το 2010 μέχρι και το 2015».

Παράλληλα, εκφράζει την στήριξή της στον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «βοήθησε να αποκατασταθεί η αξιοπιστία των επίσημων ελληνικών στατιστικών δεδομένων».

Επιπλέον, η κ. Τίσεν τονίζει ότι είναι καίριας σημασίας η ΕΛΣΤΑΤ να διατηρήσει την ανεξαρτησία της και τον επαγγελματισμό της και εκφράζει την πεποίθηση ότι αυτή η ανεξαρτησία θα γίνει σεβαστή από όλους.

Σημειώνει τέλος ότι το ευρύτερο θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και γι’ αυτό «έχει ήδη έχει ήδη μπει στην ατζέντα του Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου».

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top