Αθλητισμός

Η Άννα Κορακάκη έφερε το χρυσό για την Ελλάδα!!!

Μεγαλειώδης εμφάνισης της Άννας Κορακάκη στον τελικό των 25 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Προπονείτο για την απόσταση αυτή σε νταμάρι. Ποιο είναι το ιστορικό ρεκόρ που σημείωσε.

Φοβερή και πάλι η Άννα Κορακάκη! Με σπουδαία εμφάνιση πέρασε στον τελικό των 25 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και κέρδισε το δεύτερο κατά σειρά μετάλλιο τόσο για την ίδια όσο και για τη χώρα μας. Στον τελικό κέρδισε την Γερμανίδα Χαρς με 8-6 παίρνοντας το χρυσό, το πρώτο στην καριέρα της που μόλις ξεκινά!

Μετά το πρώτο σετ των πέντε βολών, η 20χρονη Κορακάκη που υποστηρίζεται από τη Stoiximan ανέβηκε στην 1η θέση του ημιτελικού με 5 στις 5 εύστοχες βολές.

Στο δεύτερο σετ η Κορακάκη είχε 3/5 και βρέθηκε στην 3η θέση, αλλά στη συνέχεια ανέκαμψε και πέρασε στον τελικό με αντίπαλο τη Μόνικα Χαρς από τη Γερμανία, ως πρώτη. Η Χαρς είναι μάλιστα μεγαλύτερη από την Κορακάκη κατά 14 χρόνια και πριν τον τελικό ήταν στο νούμερο 10 της παγκόσμιας κατάταξης με την Άννα να είναι στο νούμερο 5. Στον τελικό του αγωνίσματος προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες αθλήτριες μετά από 25 βολές.

Στον μικρό τελικό, η Χάιντι Γκέρμπερ από την Ελβετία επικράτησε της Κινέζας Ζανγκ με 8-4 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

final

Ιστορικό ρεκόρ Κορακάκη

Η Ελλάδα πανηγυρίζει την κατάκτησή του δεύτερου μεταλλίου της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο από την ίδια, μάλιστα, αθλήτρια, η οποία πέτυχε ιστορικό ρεκόρ, καθώς έγινε η τέταρτη αθλήτρια ή αθλητής που καταφέρνει στην ίδια διοργάνωση να πάρει δυο μετάλλια. Αντίστοιχο επίτευγμα είχαν κατορθώσει ο

Κώστας Τσικλητήρας στον στίβο το 1908 και το 1912 καθώς και οι Γιάννης Φραγκούδης και Γιώργος Ορφανίδης το 1896 στην σκοποβολή. Ποτέ όμως δεν είχε κάνει κάτι τέτοιο Ελληνίδα γυναίκα αθλήτρια.

Αξίζει να σημειώσουμε πως όπως είχε αναφέρει η μητέρα της Άννας στην ΕΡΤ, μετά την επιτυχία της στον τελικό των 10 μέτρων και το χάλκινο μετάλλιο που είχε κερδίσει, η κόρη της προπονείτο για τα 25 μέτρα σε νταμάρι (!) καθώς δεν υπάρχει σκοπευτήριο στη χώρα μας για τη συγκεκριμένη απόσταση.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top