Αθλητισμός

Η απόλυτη ειλικρίνεια Κινέζας κολυμβήτριας που έγινε viral: «Εχασα το μετάλλιο γιατί είχα περίοδο»

H Κινέζα κολυμβήτρια Fu Yuanhui έσπασε όλα τα γυναικεία ταμπού, δίνοντας την πιο ειλικρινής απάντηση, όταν δημοσιογράφος τη ρώτησε τι έγινε και δεν πήγε καλά.

«Το στομάχι μου πονάει, μου ήρθε περίοδος χτες το βράδυ και έτσι είμαι πολύ κουρασμένη και εξαντλημένη. Ωστόσο, αυτό δεν είναι δικαιολογία που δεν κολύμπησα τόσο καλά, όσο μπορούσα», δήλωσε μετά τον αγώνα 4Χ100 γυναικών.

Η απάντηση της αθλήτριας σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις περισσότερες γυναίκες να παίρνουν το μέρος της, καταλαβαίνοντας πως είναι να πρέπει να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό ενώ έχεις περίοδο.

«Ουάου έπρεπε να κολυμπήσει, ενώ είχε περίοδο; Αυτό είναι εξουθενωτικό, είπε μία γυναίκα στο Twitter, ενώ μία άλλη δήλωσε «Αυτό είναι αποτέλεσμα της φύσης μας, είναι φυσικό, δεν υπάρχει λόγος να το κρύβει. Η Fu Yuanhui είναι απίστευτη», υποστήριξε μία άλλη φαν της.

Η εξομολόγησή της έγινε την στιγμή που στην Κίνα, πολλές γυναίκες σπάνια μιλούν γι΄αυτή την κατάσταση, ενώ όταν το κάνουν χρησιμοποιούν φράσεις που υποδηλώνουν την κατάστασή τους. Επίσης οι διαφημίσεις με προϊόντα περιόδου απαγορεύονται κατά της διάρκεια της prime time ζώνης, ενώ το ταμπόν δεν χρησιμοποιείται από τον περισσότερο γυναικείο πληθυσμό.

Η δήλωση της Fu Yuanhui έχει αυξήσει την ευαισθητοποίηση, επειδή η κινεζική κοινωνία εξακολουθεί να προσεγγίζει την έμμηνο ρύση έμμεσα, θεωρώντας την ακόμη θεωρώντας την ακόμη και ατυχία,” δήλωσε η Τsev Yaya, μια φεμινίστρια ακτιβίστρια και ερευνήτρια στην Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών στη Σαγκάη. “Αλλά δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. Η περίοδος είναι απλά ένα καθημερινό φαινόμενο. ” προσθέτει.

kin3_0 kin1 kin4

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top