Πολιτική

Με «κουτοπονηριά» οι ΣΥΡΙΖΑίοι “τρώνε” μια σύνταξη απο το 2016

Αποκάλυψη έκανε μέσω ερώτησής του, που υπογράφουν 17 «γαλάζιοι» βουλευτές, ο Βασίλης Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο εργασιακών της ΝΔ, «Με την μετάθεση της ημερομηνίας πληρωμής των επικουρικών συντάξεων, ουσιαστικά «τρώγεται» μια σύνταξη για το 2016 και μετατίθεται το έλλειμμα στο 2017». Μάλιστα χαρακτηρίζει αυτή την ενέργεια ως «κουτοπονηριά» της κυβέρνησης.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του κ. Οικονόμου

Θέμα: Φοβερή κουτοπονηριά!

Κύριε Υπουργέ,

Λόγω του ταμειακού προβλήματος που αντιμετωπίζει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης ( ΕΤΕΑ), με λογιστικό τρικ,αποφασίσατε πλέον η πληρωμή των Επικουρικών συντάξεων να γίνεται κάθε δεύτερη εργάσιμη του επόμενου μήνα. Έτσι για το 2016 θα καταβληθούν 11 μηνιαίες συντάξεις με αποτέλεσμα οι δαπάνες του Ταμείου για πληρωμή συντάξεων να είναι μειωμένες κατά περίπου 250 εκ.€. Πίσω από την κίνηση αυτή θέλετε να αποφύγετε την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που επαναφέρατε με το Νόμο 4387/2016 σύμφωνα με τον οποίο ο Διοικητής του Ταμείου υποχρεούται να αναπροσαρμόσει τις συντάξεις όταν το έλλειμμα υπερβαίνει το 0,5% των εσόδων του Ταμείου και να μεταφέρετε την εφαρμογή της ρήτρας στην επόμενη Κυβέρνηση.

Το παραπάνω λογιστικό τρικ έρχεται για να καλύψει τα τεράστια ελλείμματα που έχετε δημιουργήσει παρά την αλόγιστη ρευστοποίηση αποθεματικών και την αύξηση εισφορών κατά 16,6%(από 6% σε 7%), τις μειώσεις τόσο στις καταβαλλόμενες συντάξεις 6% το 2015 και μέχρι 40% με τον επανυπολογισμό από 1/6/2016, όσο και από το νέο τρόπο υπολογισμού των νέων συντάξεων με μειώσεις που ανέρχονται σε 37%.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

1) Είναι αλήθεια ότι για τη χρήση του 2016 το ΕΤΕΑ θα καταβάλει 11 συντάξεις αντί 12 που κατέβαλε μέχρι σήμερα;

2) Πώς αιτιολογείτε τα τεράστια ελλείμματα του ΕΤΕΑ και τι προτίθεστε να πράξετε;

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top