Διεθνή

Μπαράζ εκρήξεων στην Ταϊλάνδη με 4 νεκρούς: Στόχος τουριστικά θέρετρα

Δύο μικρές βόμβες εξερράγησαν στο νησί Πουκέτ, διάσημο τουριστικό θέρετρο στην Ταϊλάνδη, σύμφωνα με την αστυνομία, σε μία σειρά επιθέσεων κατά τουριστικών προορισμών στην Ταϊλάνδη, από χθες, αργά το βράδυ.

Η πρώτη βόμβα εξερράγη κοντά σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας, τραυματίζοντας έναν άντρα, ενώ η δεύτερη έγινε σε απόσταση 300 μέτρων από το σημείο, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Στόχος τεσσάρων βομβιστικών επιθέσεων έγινε και το τουριστικό θέρετρο, Χουά Χιν. Δύο έγιναν χθες το βράδυ κι άλλες δύο σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι επιθέσεις κόστισαν τη ζωή συνολικά σε 4 ανθρώπους, ενώ οι τραυματίες ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και τουρίστες, ήταν δεκάδες.

Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ δεν έχει εντοπιστεί κάποια πιθανή σύνδεση με διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της αστυνομίας της Ταϊλάνδης στο Reuters.

Παράλληλα, δεν έχει διευκρινιστεί αν οι εκρήξεις συνδέονται με την κοινωνική αναταραχή που επικρατεί στις περιοχές στα νότια της Ταϊλάνδης, όπου οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία.

Σύμφωνα με πληροφοριες στόχος των επιθέσεων που έγιναν μετά τους εορτασμούς για τα γενέθλια της βασίλισσας, ήταν κυρίως αστυνομικά τμήματα.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top