Πολιτική

ΝΔ: Μόνον ανελεύθερα καθεστώτα αποφασίζουν και διατάζουν πόσοι θα είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί

Σκληρή ήταν η απάντηση της ΝΔ στην κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη για τις τηλεοπτικές άδειες με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος να κάνει λόγο για «ανελεύθερα καθεστώτα χειραγώγησης και ελέγχου της ενημέρωσης».

Πιο συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας στην κυβερνητική εκπρόσωπο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μόνον ανελεύθερα καθεστώτα χειραγώγησης και ελέγχου της ενημέρωσης αποφασίζουν και διατάζουν πόσοι ακριβώς θα είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί σε μια χώρα, ενώ η τεχνολογία δεν βάζει κανέναν τέτοιο περιορισμό.

Ένα τέτοιο “γκρίζο” καθεστώς προσπαθεί να χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο στρατηγικός του στόχος είναι διπλός: Ολιγοπώλιο καναλιών και μονοπώλιο στην ενημέρωση των πολιτών.

Η Νέα Δημοκρατία ενδιαφέρεται μόνο για ένα. Για την προστασία της Δημοκρατίας και την αχειραγώγητη ενημέρωση των Ελλήνων. Τίποτε άλλο.

Επαναλαμβάνουμε την ξεκάθαρη θέση μας:
1ον. Η όλη διαδικασία της δημοπρασίας είναι ξεκρέμαστη. Είναι στον αέρα. Διότι το ΣτΕ δεν έχει αποφανθεί ακόμη για τη συνταγματικότητα του “νόμου Παππά”. Εάν το ΣτΕ κρίνει το νόμο αντισυνταγματικό, ο διαγωνισμός θα καταπέσει και όλα ξεκινούν από το σημείο μηδέν.

2ον. Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταργήσει το “νόμο Παππά” αποκαθιστώντας το ρόλο του Ε.Σ.Ρ., όπως, άλλωστε, επιβάλλει το Σύνταγμα. Και θα ανοίξει τη δανειοδότηση καναλιών στην ελεύθερη αγορά, γιατί ο περιορισμός των αδειών σε 4 είναι βαθιά αντιδημοκρατική αυθαιρεσία. Θα προκηρυχθεί νέα διαδικασία αδειοδότησης για πρόσθετες άδειες, χωρίς περιορισμούς, με τρεις βασικές προϋποθέσεις:

Απόλυτη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων
Αυστηρά ποιοτικά κριτήρια
Ενιαίο τίμημα άδειας.
Το σημερινό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, πράγματι προβληματικό σε πολλά σημεία του, δεν θεραπεύεται με τις γκεμπελικές μεθόδους της Κυβέρνησης.

Αλλάζει μόνον με απόλυτο σεβασμό του Συντάγματος, της ελεύθερης ενημέρωσης και της ελεύθερης αγοράς».

Μέσω Twitter η αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη

«Τι εννοείτε; Τι ακριβώς τάζετε και σε ποιον;», είναι το ερώτημα που θέτει και απευθύνει ουσιαστικά προς τον κ. Κουμουτσάκο, μέσω Twitter, η Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ ότι «η ΝΔ θα ανοίξει τη δανειοδότηση καναλιών στην ελεύθερη αγορά».

Ειδικότερα, σε ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρει:

Δήλωση @GKoumoutsakos: «Η ΝΔ θα ανοίξει τη δανειοδότηση καναλιών στην ελεύθερη αγορά»(!)

Τι εννοείτε; Τι ακριβώς τάζετε και σε ποιον;»

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top