Διεθνή

Ο ΕΤΙΝΓΚΕΡ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ: Απίθανη η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., όσο είναι ο Ερντογάν στην εξουσία

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ, μιλώντας στην Bild ξεκαθάρισε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να γινει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο ο ΤαγΊπ Ερντογάν παραμένει στην εξουσία.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε. για την ένταξή της στην Ένωση ο Έτινγκερ, σημείωσε πως «πιθανότατα, θα αφορά στην περίοδο μετά τον Ερντογάν» εν΄συμπλήρωσε πως «δεδομένων των τρέχουσων συνθηκών, η πρόσβαση σδεν είναι ρεαλιστικη, μέχρι και την επόμενη δεκαετία.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Κυριακή ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Σίγκμαρ Γκάμπριελ είχε δηλώσει πως δεν»βλέπει» να εντάσεται η Τουρκάι στην Ένωση, όσο διαρκέσει η πολιτική του του καριέρα, τονιζοντας επιπλέον πως η Ε.Ε. δεν είναι σε θέση να δεχθεί την Τουρκία, ακόμα και εαν η Άγκυρα εφαρμόσει όλες τις προϋποθέσεις, αύριο.

Ωστόσο η προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. έχει προκαλέσει χαρακτηριστικές ανησυχίες σε διάφορα κράτη, ενώ οι σχέσεις μς τη Δύση έχουν υποστεί φθορές μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου. Εν τω μεταξύ, τον Ιούλιο, την αντίδραση της Τουρκίας είχε προκαλέσει και η ψηφοφορία των Γερμανών βουλευτών να αναγνωρίσουν την αρμενική γενοκτονία

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top