Πολιτική

O γερμανικός Τύπος «απαντάει» στον Τσίπρα: Το Βερολίνο θεωρεί λήξαν το ζήτημα των επανορθώσεων

Χθες ο Αλέξης Τσίπρας έφερε εκ νέου στο προσκήνιο την διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου και σήμερα ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει τις δηλώσεις του έλληνα Πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, η Bild αναφέρει ότι η Γερμανία απορρίπτει τις ελληνικές αξιώσεις: «Ως αιτιολογία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το αναγκαστικό δάνειο εμπίπτει στη συμφωνία του Λονδίνου για το χρέος του 1953, η οποία απαλλάσσει τη Γερμανία από κάθε λογής επανορθώσεις και αποζημιώσεις. Στον αντίποδα η Αθήνα παραπέμπει στο ότι πρέπει να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ του κατοχικού δανείου και της απαίτησης για επανορθώσεις. Δεν διαφαίνεται το τέλος αυτής της διαμάχης».

H Handelsblatt επισημαίνει: «Η ελληνική κυβέρνηση επαναφέρει την απαίτηση για την καταβολή γερμανικών επανορθώσεων για τα εγκλήματα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί το ζήτημα λήξαν».

Τέλος, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel υπογραμμίζει: «Η Ελλάδα απαιτεί εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τη Γερμανία, ως αποζημίωση για τα εγκλήματα πολέμου κατά τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε έναν τόπο γεμάτο συμβολισμούς ο πρωθυπουργός Τσίπρας επανέφερε την αξίωση αυτή».

Να σημειωθεί ότι χθες ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε από το Κομμένο Άρτας που βρέθηκε ότι: «Θα κινηθούμε μέχρι τέλους, πρώτα διπλωματικά και στη συνέχεια νομικά αν χρειαστεί».

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top