Ελλάδα

Ο ταξιτζής που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους Σεϊσίδη και Σακκά -Την ώρα της καταδίωξης

Την ώρα που η αστυνομία καταδίωκε τον Μάριο Σεϊσίδη και τον Κώστα Σακκά, την Παρασκευή στη Σπάρτη, ένας ταξιτζής ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους, λίγα λεπτά πριν αυτοί συλληφθούν τελικά.

Ο Σωτήρης Ροϊνός, που έμαθε αργότερα ποιοι ήταν οι δύο νεαροί άνδρες που προσπάθησαν να επιβιβαστούν στο ταξί του, δεν πίστευε στην τύχη του. Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν οι Σεϊσίδης και Σακκάς δεν σταμάτησε σε μπλόκο της ομάδας ΔΙΑΣ. Αμέσως άρχισε καταδίωξη και οι δύο τους εγκλωβίστηκαν κοντά στο ΚΤΕΛ Σπάρτης, όπου εγκατέλειψαν το αυτοκίνητό τους και προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά συνελήφθησαν τελικά.

Λίγο πριν συμβεί αυτό, ο Σωτήρης Ροϊνός, που μετέφερε δύο γυναίκες στο ΚΤΕΛ, είδε τους δύο άνδρες να του κάνουν σήμα και σταμάτησε το ταξί του, άνοιξαν την πόρτα του, αλλά δεν επιβιβάστηκαν σε αυτό, καθώς υπήρχαν ήδη δύο γυναίκες.

«Καθώς είχα φτάσει λίγα μέτρα πριν από το ΚΤΕΛ, είχα κόψει ταχύτητα καθώς πλησίαζα να αποβιβάσω και τότε ξαφνικά, είδα δύο νεαρούς γύρω στα 30 με 35 που βγήκαν είτε από την είσοδο παρακείμενης πολυκατοικίας, είτε βρίσκονταν πίσω από από ένα θάμνο, να πετάγονται στο δρόμο, πλαγίως και μπροστά στο ταξί και να με σταματούν, με τον τρόπο που σταματάει κάποιος λίγο βεβιασμένα ένα ταξί επειδή το έχει άμεση ανάγκη», διηγήθηκε ο ταξιτζής στο patranews.

«Σταμάτησα θεωρώντας ότι πρόκειται για επιβάτες που είναι αναστατωμένοι επειδή έχασαν κάποιο λεωφορείο και ήθελαν να τους μεταφέρω γρήγορα με το ταξί για να το προλάβουμε στο δρόμο. Είναι κάτι που γίνεται πολύ συχνά και δεν μου κίνησε την περιέργεια. Προφανώς οι δύο τους δεν είχαν δει τις δύο κυρίες που ήταν πίσω, καθώς τα τζάμια είναι φιμέ και δεν φαίνονται οι πίσω επιβάτες. Ανοιξε ο ένας την πόρτα και κοντοστάθηκαν όταν τις είδαν, για αρκετά δευτερόλεπτα. Προφανώς σκέφτηκαν να τις βγάλουν έξω και να πάρουν το ταξί να φύγουν με μένα στο τιμόνι.

Τους λέω τότε, ”περιμένετε, αποβιβάζω τις κυρίες σε 100 μέτρα και επιστρέφω να σας πάρω”. Αυτοί τότε έκλεισαν την πόρτα και έφυγαν τρέχοντας προς τα πίσω. Τους κοίταζα από τον καθρέφτη», περιέγραψε ο κ. Ροϊνός.

Αμέσως μετά ο οδηγός του ταξί είδε μία μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ να καταδιώκει τους νεαρούς και εκείνους να τρέχουν. Οταν έφτασε στο ΚΤΕΛ και είδε την αναστάτωση, θεώρησε ότι πρόκειται για μικροκακοποιούς που κυνηγά η αστυνομία.

«Την επόμενη έμαθα ότι δεν είχαν σταματήσει σε έλεγχο της αστυνομίας, ότι είχαν παρατήσει το αυτοκίνητο και είχαν συνεχίσει πεζοί και ότι καταδιώκονταν. Δεν είχε πάει ο νους μου ποιοι ήταν. Το ξέχασα και εγώ ο ίδιος, να φανταστείτε δεν είπα τίποτα ούτε στη γυναίκα μου ούτε στα παιδιά μου, ούτε στους συναδέλφους μου… Ωσπου ανακοινώθηκε από τα ΜΜΕ η σύλληψη και τότε κατάλαβα σε τι κίνδυνο είχα βρεθεί», είπε ο κ. Ροϊνός.

«Εφερα τότε στο μυαλό μου το σκηνικό και σιγουρεύτηκα ότι εκείνα τα δευτερόλεπτα που άνοιξαν την πόρτα και κοντοστάθηκαν, σκέφτονταν πώς και αν πρέπει να βγάλουν έξω τις δύο γυναίκες και να συνεχίσουμε, να με χρησιμοποιούσαν για να τους μεταφέρω κάπου, με απρόβλεπτες όπως καταλαβαίνετε συνέπειες», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι αυτό το περιστατικό δείχνει τι κινδύνους διατρέχουν καθημερινά οι οδηγοί ταξί.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top