Διεθνή

Ομοφυλόφιλη υπουργός για πρώτη φορά στην κυβέρνηση της Σερβίας

Η Ανα Μπέρναμπιτς, υποψήφια για να αναλάβει το υπ. Δημόσιας Διοίκησης, ετοιμάζεται για να συμμετάσχει στην επόμενη σερβική κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ετσι η Σερβία θα είναι η πρώτη δεδηλωμένη ομοφυλόφιλη υπουργός στη χώρα.

«Οι προσωπικές επιλογές της δεν με ενδιαφέρουν, είναι ευπρόσδεκτη στη σερβική κυβέρνηση», δήλωσε ο Βούτσιτς, από τον οποίο ζητήθηκε να αντιδράσει σε σχόλια χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα αναφορικά με την ομοφυλοφιλία της 40χρονης υποψήφιας.

Το σερβικό κοινοβούλιο, όπου το κόμμα του Βούτσιτς διαθέτει άνετη πλειοψηφία, πρόκειται να συνεδριάσει την Τρίτη για να εγκρίνει τη νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 24ης Απριλίου.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε ότι συζήτησε με την ενδιαφερόμενη για την υποψηφιότητά της και την διαβεβαίωσε πως τον ενδιαφέρουν «μόνο τα αποτελέσματα» της δουλειάς της.

Ο ίδιος επαίνεσε τα επαγγελματικά προσόντα της Άνα Μπέρναμπιτς, η οποία είναι υπεύθυνη μιας μικτής ιδιωτικής και δημόσιας ένωσης με την επωνυμία «Naled» που εργάζεται για να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης στη Σερβία.

«Είμαι ευτυχής που μπορώ να δουλέψω με κάποιον όπως η Άνα Μπέρναμπιτς, η επαγγελματική διαδρομή της είναι άψογη», δήλωσε.

Στη Σερβία, οι γιορτές των ομοφυλοφίλων Gay Pride διεξάγονται υπό ισχυρή αστυνομική προστασία. Στη διάρκειά τους έχουν ήδη σημειωθεί συγκρούσεις στους δρόμους της σερβικής πρωτεύουσας, ιδιαίτερα στη διάρκεια της πορείας του 2010, όταν τα βίαια επεισόδια που είχαν προκαλέσει εξτρεμιστές αντίθετοι στην Gay Pride είχαν προκαλέσει τον τραυματισμό περισσότερων από 150 ανθρώπων, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν αστυνομικοί.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top