Πολιτική

Οταν η «Αυγή» συμβούλευε τους πολίτες πώς να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ -Με εξώδικα και προσφυγές

Φέτος ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ, ωστόσο τα προηγούμενα έτη, η «Αυγή» έδινε νομικές συμβουλές… προσφυγής για να μην πληρωθεί ο φόρος!

Η επίσημη κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναγάγει σε επιστήμη τις νομικές συμβουλές για το πώς οι πολίτες θα καταθέσουν προσφυγή, για να μην πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ.

Και μάλιστα όχι μόνο το 2014, αλλά και το 2015! Χαρακτηριστικό παράδειγμα, κείμενο της Αυγής από τον Αύγουστο του 201, με τίτλο «Πώς δεν θα πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ»:

«Εξώδικη δήλωση επιφύλαξης πληρωμής του ΕΝΦΙΑ συνέταξαν δύο νομικοί για όσους φορολογούμενους αρνηθούν να πληρώσουν το νέο κυβερνητικό «χαράτσι». Ο Γιάννης Καρδαράς, επικεφαλής της παράταξης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και ο Γιάννης Βρέλλος, μέλος της παράταξης και εκλεγμένος στο ΔΣΠ έστειλαν για κάθε ενδιαφερόμενο/η Σχέδιο Ενδικοφανούς Προσφυγής και Σχέδιο Δήλωσης Επιφύλαξης για τις Καταβολές, εάν κάποιος αποφασίσει να πληρώσει, που πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 28.8 στο Δικαστικό Τμήμα της Εφορίας».

enfia3

Τι έγραφε το 2015:

«Οδηγίες για την κατάθεση ενδικοφανούς προσφυγής για τον ΕΝΦΙΑ δημοσιοποίησαν και φέτος (δείτε εδώ το αντίστοιχο για το 2014), ο Γιάννης Καρδαράς, επικεφαλής της παράταξης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και ο Γιάννης Βρέλλος, μέλος της παράταξης και εκλεγμένος στο ΔΣΠ, και οι δύο μέλη της ΟΜ δικηγόρων ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά.

Πρόκειται για τα επικαιροποιημένα κείμενα που πρέπει να υποβληθούν στο Δικαστικό Τμήμα της Εφορίας σε ηλεκτρονική μορφή.

Η υποβολή της προσφυγής είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορούμε μετά να προσφύγουμε στα Διοικητικά Δικαστήρια, συνεπώς θα πρέπει να υποβληθεί έγκαιρα, δηλαδή μέσα σε 30 ημέρες από την ημερομηνία ανάρτησης στο TAXIS του εκκαθαριστικού. Σε κάθε περίπτωση η υποβολή της επιφύλαξης πρέπει να γίνει πριν από την πληρωμή της πρώτης δόσης καλόν δε θα ήταν να υποβληθεί και η ενδικοφανής προσφυγή εάν προλαβαίνομε.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι η υποβολή της ενδικοφανούς προσφυγής αναστέλλει την καταβολή του μισού ΕΝΦΙΑ υπό τον όρο ότι θα πληρωθεί ο άλλος μισός. Για να επιτευχθεί ολική αναστολή θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση αναστολής με βάση τον πέμπτο λόγο. Η μη καταβολή του 50% του ΕΝΦΙΑ δεν αποτελεί λόγο απαραδέκτου της ενδικοφανούς προσφυγής».

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top