Ελλάδα

Παρέμβαση της Γ.Γ. Ισότητας για να αποσυρθούν οι «Βουλγάρες» του ράπερ TUS

Καταγγέλλει ότι παρουσιάζει τη σωματεμπορία ως κανονική συμπεριφορά και κάνει λόγο για αθλιότητα

Να αποσυρθεί άμεσα το τραγούδι «Βουλγάρες» του ράπερ TUS ζητά με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (σ.σ. την οποία ανακαλούμε στη μνήμη από την παρέμβασή της για τη φράση «Χτύπα σαν άντρας» της πασχαλινής διαφήμισης των Jumbo με την Άντζελα Δημητρίου, που οδήγησε τελικά στην απόσυρση του επίμαχου σποτ).

Και αυτό, καθώς στο τραγούδι «Βουλγάρες» παρουσιάζεται η παράνομη διακίνηση και εμπορία γυναικών, με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση, ως κανονική συμπεριφορά, με την οποία μάλιστα βγάζεις και πολλά λεφτά!

Η ΓΓΙΦ συμφωνεί ότι είναι κερδοφόρα, συμπληρώνοντας ότι «για το σκοπό αυτό οι εγκληματίες δεν διστάζουν να κακοποιούν βάναυσα τα θύματά τους με στόχο την πλήρη ταπείνωση, χειραγώγηση και υποτέλειά τους».

Τα συνήθη θύματα είναι νέες γυναίκες αλλά και παιδιά που η φτώχεια, τα καθιστά ευάλωτα στην εξαπάτηση, με δόλωμα μία καλύτερη ζωή. Αυτό που στην πραγματικότητα βρίσκουν είναι βία, εκμετάλλευση και ναρκωτικά.

Όλη αυτή η αθλιότητα, προσθέτει, αποκρύπτεται τόσο από το τραγούδι όσο και από το video clip που το συνοδεύει. «Αντίθετα, προβάλλει ως κανονική, άνετη, αστεία μία συμπεριφορά που ουσιαστικά εκπαιδεύει το νεαρό ακροατήριό του ότι όλα πωλούνται κι αγοράζονται, ακόμα και οι ανθρώπινες σχέσεις!».

Κλείνοντας, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων δηλώνει την εμπιστοσύνη της στις εταιρείες παραγωγής, διάθεσης, διαφήμισης, επικοινωνίας κλπ ότι θα λειτουργήσουν σωστά σε ότι αφορά αυτό «το απαράδεκτο τραγούδι το οποίο είτε θα αποσυρθεί άμεσα είτε θα βρει τη θέση που του αξίζει: στα αζήτητα!».

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top