Ελλάδα

Πλησιάζουν τους 3.500 οι πρόσφυγες στη Χίο

Σε μια περίοδο αιχμής για τα νησιά λόγω τουριστικής περιόδου, η Χίος βίωσε και βιώνει πολύ δύσκολες στιγμές. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει η παρουσία χιλιάδων προσφύγων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών στο νησί βρίσκονται 3.187 άτομα χωρίς κανείς να γνωρίζει αν υπάρχει σχεδιασμός για την αποσυμφόρηση των δομών της Χίου.

Οι εξαγγελίες για άμεση αναχώρηση προσφύγων το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, αποδείχθηκαν κενές περιεχόμενου αφού μέχρι στιγμής μόλις μερικές δεκάδες μετανάστες έχουν μεταβεί στην ηπειρωτική Ελλάδα. Από την άλλη οι ροές συνεχίζονται κανονικά αφού ανά δύο ή τρεις ημέρες αποβιβάζονται στο νησί καραβάνια των 50 ή 100 ατόμων.

«Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε φθάσει τα 3.500 άτομα», ανέφερε στον «Πολίτη Χίου» στέλεχος του Λιμεναρχείου Χίου.

Παράλληλα οι εκτιμήσεις των αρχών κάνουν λόγο για περίπου 200 άτομα που από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να φύγουν παράνομα από τη Χίο, παρά την απαγόρευση των Υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ναυτιλίας.

Πηγή: politischios

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top