Ελλάδα

Πόρισμα-σοκ για το θάνατο της 5χρονης στην Αίγινα…

Το παιδί, σύμφωνα με στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης έπεσε ζωντανό στη θάλασσα, χωρίς προηγουμένως να χτυπήσει οπουδήποτε πάνω στο πλοιάριο.

«Δεν υπάρχουν κακώσεις στο σώμα του. Ήταν καθαρός πνιγμός. Δεν ξέρουμε τι θα είχε συμβεί αν κάποιος από το ταχύπλοο το βοηθούσε δίνοντάς του ένα σωσίβιο ή βουτώντας στη θάλασσα για να το περισυλλέξει. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα μπορούσε να έχει σωθεί», λέει αρμόδια πηγή.

Υπάρχουν, ωστόσο, μαρτυρίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από το Λιμενικό, ότι το κορίτσι βρέθηκε στη θάλασσα κάτω από συντρίμμια της βάρκας. Για τον πατέρα του άτυχου 5χρονου προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση ότι επίσης πέθανε από πνιγμό, ενώ στο σώμα του βρέθηκαν ελάχιστες κακώσεις (πιθανότατα από χτύπημα πάνω στο πλοίο πριν πέσει στο νερό).

Ο 58χρονος καπετάνιος του καϊκιού βεβαιώθηκε ομοίως ότι άφησε την τελευταία του πνοή στη θάλασσα, αφού πρώτα έχασε τις αισθήσεις του από χτύπημα πάνω στο πλοιάριο. Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής για τον τέταρτο νεκρό του δυστυχήματος, το πτώμα του οποίου καθυστέρησε να ταυτοποιηθεί.

Στο μεταξύ, προκρίνεται από το Λιμενικό το σενάριο ότι ο 77χρονος Θ.Λ. ήταν ο κυβερνήτης του μοιραίου ταχύπλοο, καθώς οι πληροφορίες ότι οδηγούσε νεότερος συγγενής του διαψεύδονται. Η οικογένειά του ταξίδεψε για την Αίγινα μετά το περιστατικό και έχει προσκομίσει στις Αρχές τα αεροπορικά εισιτήρια που επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό τους.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top