Περιβάλλον

ΦΟΒΕΡΟ: Δείτε πως φουσκώνει το “στομάχι” του κουνουπιού κατά το… φαγοπότι

Πρόκειται για έναν «εχθρό» που εκδηλώνεται κυρίως το καλοκαίρι, όταν ο ήλιος και η ζέστη μας αναγκάζουν να εκθέτουμε ακόμη περισσότερο δέρμα…

Τα κουνούπια που τσιμπάνε είναι μόνο τα θηλυκά. Και δεν αρκούνται στον άνθρωπο. Τσιμπάνε επίσης τους βατράχους, τα φίδια και ορισμένα έντομα. Αλλά είναι σίγουρο ότι ο άνθρωπος με βερμούδα και κοντομάνικο το καλοκαίρι είναι το ιδεώδες θύμα του: έχει μεγάλη επιφάνεια δράσης.

Το θηλυκό κουνούπι έχει λοιπόν ανάγκη από το αίμα μας, όχι πραγματικά για να φάει, αφού θρέφεται κυρίως με νέκταρ, αλλά για να πάρει τις απαραίτητες πρωτείνες που χρειάζεται για να αναπτύξει τα αυγά που θα γεννήσει. Η λήψη αίματος είναι μια απαραίτητη στιγμή για τον κύκλο αναπαραγωγής των περισσότερων ειδών κουνουπιών.

Το κουνούπι μας εντοπίζει από μακριά επειδή αναπνέουμε και ιδρώνουμε. Χάρη σε ένα σύστημα τελειοποιημένου ραντάρ που διαθέτει, το δίπτερο εντοπίζει το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε καθώς και διάφορες ουσίες που υπάρχουν στον ιδρώτα μας. Αν κατά τύχη ο άνθρωπος εκπέμπει κάποια ουσία που δεν αρέσει στο κουνούπι, τότε σας αποφεύγει.

Σε διαφορετική περίπτωση, το κουνούπι πλησιάζει και βγάζει τα εργαλεία του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μια λεπτή κλωστή-λάμα η οποία αφού ανοίξει το δέρμα βυθίζεται ώσπου να βρει μια φλέβα αίματος.

Εκείνη τη στιγμή, από το σάλιο του κουνουπιού εκχύεται μια ουσία που αναισθητοποιεί το σημείο και αρχίζει το μεγάλο φαγοπότι, όπως φαίνεται και παρακάτω στο βίντεο.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top