Οικονομία

Reuters: Η Κομισιόν «αδειάζει» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τον υπόθεση Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Παρέμβαση στην πολιτική διένεξη που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα σχετικά με την ΕΛΣΤΑΤ με πιθανό το ενδεχόμενο να ταχθεί υπέρ του πρώην επικεφαλής της, Ανδρέα Γεωργίου, ετοιμάζεται να κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δημοσίευμα του reuters επικαλείται πηγές της Ε.Ε. που δήλωσαν στο πρακτορείο ότι η Κομισιόν θα κάνει δημόσια ανακοίνωση για το θέμα εντός της ημέρας. Σημειώνεται πως η Eurostat, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, έχει επιβεβαιώσει τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Οι Βρυξέλλες, σημειώνει το Reuters, έχουν υποστηρίξει την ΕΛΣΤΑΤ κατά το παρελθόν, εν μέσω των επικρίσεων που δέχθηκε το έργο της υπηρεσίας από διάφορους Έλληνες πολιτικούς από όλα τα κόμματα.

«Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ γενικά δεν ανακατεύεται σε εσωτερικές πολιτικές διαμάχες και έτσι η συγκεκριμένη δημόσια παρέμβασή της στη νομική διαμάχη για τον Ανδρέα Γεωργίου έχει ιδιαίτερη σημασία», τονίζει το πρακτορείο. Υπογραμμίζεται ότι αρκετοί ανώτατοι οικονομολόγοι και στατιστικολόγοι από όλον τον κόσμο έχουν υποστηρίξει τον κ. Γεωργίου, ενώ ορισμένοι συμβάλουν οικονομικά και στη νομική υπεράσπισή του, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top