Τεχνολογία

Σαν σήμερα: Δεκαπενταύγουστο του 1996 κυκλοφόρησε το πρώτο έξυπνο τηλέφωνο

Θυμάται άραγε κανείς το πρώτο smartphone που κυκλοφόρησε ποτέ.

Ήταν το Nokia 900 Communicator, ένα τηλέφωνο που είχε τις ίδιες δυνατότητες με έναν υπολογιστή. Διέθετε ένα βασικό software όπως οι κλασικοί υπολογιστές, ένα web browser καθώς και λειτουργία fax.

Σύμφωνα με δημοσίευμα τηυς Deutsche Welle που θυμήθηκε το γεγονός, στις 15 Αυγούστου του 1996 κυκλοφόρησε το πρώτο smartphone στη διεθνή αγορά και κόστιζε 715 ευρώ.

nokia_0

Εφαρμογές που ξαφνιάζουν

Πλέον, 20 χρόνια μετά τα smartphone διαθέτουν άπειρες εφαρμογές για κάθε πιθανή πτυχή της καθημερινότητας. Μερικά app πέρα από απλώς διασκεδαστικά είναι απολύτως χρήσιμα.
Στην Ινδονησία για παράδειγμα τα smartphone μπορούν να σώσουν ένα τροπικό δάσος. Με τη βοήθεια ενός software εντοπίζουν τον ήχο από αλυσοπρίονο, ενώ σε περίπτωση υπονοιών για παράνομη υλοτομία χτυπάει ένας ειδικός συναγερμός.

Πλέον αγγίζουμε τους 2 δισ χρήστες smartphone

Παγκοσμίως υπάρχουν σήμερα σχεδόν δύο δισεκατομμύρια χρήστες smartphone, ενώ ο αριθμός τους σημειώνει σταθερά ανοδική πορεία.
Στο πρώτο τέταρτο του 2016 πωλήθηκαν 349 εκατομμύρια κινητά, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 4% σε σχέση με από πέρυσι.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top