Πολιτική

Τι θα πει ο Τσίπρας στην ΔΕΘ – Τι αποφάσισε το κυβερνητικό συμβούλιο

Η διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής, με στόχο τη δίκαιη ανάπτυξη, όπως επισημαίνει η κυβέρνηση, βρέθηκε στο επίκεντρο του άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου που συνεδρίασε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Συζητήθηκαν επίσης ο εν γένει ο συντονισμός και προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εν όψει της ΔΕΘ, κάθε υπουργείο θα ετοιμάσει απολογισμό και προγραμματισμό προκειμένου να οργανωθεί η παρέμβαση του Πρωθυπουργού, ο οποίος θα παρουσιάσει αναλυτικά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας θα προβεί και σε αποτίμηση του κυβερνητικού έργου, ενώ οι πυλώνες της οικονομικής πολιτικής θα είναι η ανάπτυξη και η κοινωνία.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε επίσης το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα με τα νομοσχέδια των υπουργείων Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βιομηχανίας και Δικαιοσύνης.

Συζητήθηκαν ακόμα ζητήματα που αφορούν τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και την προετοιμασία της διαπραγμάτευσης, καθώς και ζητήματα σχετικά με την επιτάχυνση και τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου στον τομέα των επενδύσεων.

Ειδικά για τη δεύτερη αξιολόγηση, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, εκτιμάται ότι αυτή θα είναι ευκολότερη από την πρώτη και εντός χρονοδιαγράμματος, ενώ σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι αυτά αφορούν εκκρεμότητες της πρώτης αξιολόγησης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε επίσης ενημέρωση για τις διεθνείς επαφές του Πρωθυπουργού, τόσο αναφορικά με τη στρατηγική για την αξιολόγηση και τη διαπραγμάτευση, όσο και σχετικά με τη Σύνοδο των Μεσογειακών χωρών και τη Συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών ηγετών στο Παρίσι.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top