Ελλάδα

Ψυχάρης: Το MEGA υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει

O CEO του ΔΟΛ και μέτοχος του Τηλέτυπου υποστήριξε ότι το «μεγάλο κανάλι» θα συνεχίσει να εκπέμπει τηλεοπτικό πρόγραμμα μέσω δορυφόρου, ίντερνετ ή άλλης πλατφόρμας.

Για την συνέχιση της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού Mega παρά το γεγονός ότι δεν μετέχει στην διαγωνιστική διαδικασία διαβεβαίωσε ο διευθύνοντας σύμβουλος του ΔΟΛ και μέτοχος του Τηλέτυπου Παναγιώτης Ψυχάρης.

Καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ διέψευσε τις εκτιμήσεις ότι το «μεγάλο κανάλι» θα τερματίσει την λειτουργία του και υποστήριξε ότι θα συνεχίσει να εκπέμπει τηλεοπτικό πρόγραμμα μέσω δορυφόρου, ίντερνετ ή άλλης πλατφόρμας.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «το MEGA δεν κλείνει. Στην απευκταία αυτή περίπτωση υπάρχει ο εμπορικός κώδικας και ο κώδικας των εταιρειών που λένε τι πρέπει να γίνει. Υπάρχουν διαδικασίες που θα ακολουθηθούν νομίμως». Σε άλλο σημείο πρόσθεσε ότι «Όσον αφορά στο θέμα της λεγόμενης άδειας πρόκειται να βγουν κάποιες άδειες. Μέχρι να βγουν είναι λεγόμενες και μέχρι τότε θα εκπέμπει κανονικά. Είναι άδειες για να εκπέμπει κάποιος σταθμός μέσω DIGEA. Το MEGA όπως κι άλλα κανάλια μπορεί να δημιουργήσει πρόγραμμα και να εκπέμψει μέσω δορυφόρου, ίντερνετ, μέσα από πλατφόρμες. Είναι μια εταιρεία στο χρηματιστήριο που θα συνεχίσει να παράγει πρόγραμμα. Προφανώς δεν θα είναι μέσω των λεγομένων αδειών. Αν δεν πάρεις τη λεγόμενη άδεια δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να εκπέμψεις πρόγραμμα.

Το MEGA υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει» ενώ απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του κ. Μάκη Βορίδη σημείωσε «Η τηλεόραση είναι απαρχαιωμένο μέσο που ανταποκρίνεται σε πιο ηλικιωμένους ανθρώπους. Οι νέοι όμως έχουν πάει σε εναλλακτικές μορφές ενημέρωσης. Εμείς εδώ συζητάμε για άδειες όταν όλος ο κόσμος πάει αλλού. Το παιχνίδι αυτό το βλέπουν οι διαφημιζόμενοι και διαφημιστές που θα πάνε σε άλλα κανάλια περιεχομένου… Δεν έχει αποφασιστεί ο τρόπος συνέχισης λειτουργίας του Mega. Για παράδειγμα ο ΔΟΛ ΑΕ έχει στις σκέψεις του το Βήμα TV αλλά αυτό θέλω να μείνει μεταξύ μας».

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top