Αθλητισμός

Τυλιγμένος με τη σημαία έφτασε στην Αθήνα ο Γιαννιώτης –Κανένας επίσημος στην υποδοχή του!

Στην αρχαία Ελλάδα γκρέμιζαν τα τείχη της πόλης για τους ολυμπιονίκες, ωστόσο στη σύγχρονη Ελλάδα ενίοτε τους αφήνουν και σε μοναξιά.

Σε αντίθεση με την Άννα Κορακάκη και τις τιμές που της αποδόθηκαν όταν επέστρεψε με το χρυσό μετάλλιο από το Ρίο, ο αργυρός ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης αποθεώθηκε από συναδέλφους, φίλους, δημοσιογράφους και απλούς πολίτες αλλά η Πολιτεία έγραψε απουσία.

Ο ίδιος, πανευτυχής και χαμογελαστός, χαιρέτησε με χαμόγελο τον κόσμο που τον περίμενε στην αίθουσα αφίξεων του Ελευθέριος Βενιζέλος και δέχθηκε συγχαρητήρια και ανθοδέσμες.

Τυλιγμένος με την ελληνική σημαία και με το αργυρό μετάλλιο, που πανάξια κέρδισε, κρεμασμένο στο στήθος, ο Έλληνας πρωταθλητής συνοδευόταν από τον προπονητή του Νίκο Γέμελο και την συναθλήτριά του, Κέλλυ Αραούζου που κατετάγη 11η.

«Νιώθω ολοκληρωμένος και σταματάω. Θα συνεχίσω από άλλο πόστο στον αθλητισμό»

Μετά από μια πολύ πλούσια σε διακρίσεις καριέρα και αφού κατέκτησε και το μοναδικό μετάλλιο που έλειπε από τη συλλογή του, το ολυμπιακό, ο Έλληνας πρωταθλητής στις δηλώσεις του επιβεβαίωσε ότι αποσύρεται στα 36 του έτη από την ενεργό δράση.

«Είναι μια απίστευτη ικανοποίηση. Τόσα χρόνια προσπάθειας και απωθημένου έγιναν πραγματικότητα. Είναι μια δικαίωση για μένα. Όταν προσπαθείς για κάτι κι έρχεται μετά από τόσα χρόνια είναι κάτι μοναδικό. Υπομονή κι επιμονή. Δεν περιγράφεται η χαρά μου. Είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση. Είναι η καλύτερη στιγμή μακράν» τόνισε ο Σπύρος Γιαννιώτης.

Αναφερόμενος στον συγκλονιστικό αγώνα του, είπε: «Ήξερα ότι ήταν η τελευταία μου κούρσα και έδωσα παραπάνω από ό,τι είχα. Έκλεισα τα μάτια μου γιατί ήταν τόσο έντονος ο πόνος, αλλά ήταν μεγάλη και η επιθυμία μου γι’ αυτό το μετάλλιο».

«Είναι πολύ ωραίο να σταματάς ψηλά. Είχα πει κι από πριν πως θα σταματούσα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Νιώθω ολοκληρωμένος σαν αθλητής και θα ήμουν ακόμη και χωρίς το μετάλλιο. Η ολοκλήρωση της καριέρας μου με αυτό το μετάλλιο ήταν ό,τι καλύτερο. Θα μείνω στον αθλητισμό. Είναι μέρος της ζωής μου για 30 χρόνια και θα συνεχίσω από κάποιο άλλο πόστο. Τώρα θέλω να ξεκουραστώ και μετά θα δούμε» σημείωσε.

Αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου ο Έλληνας πρωταθλητής ευχαρίστησε τον προπονητή του και τη γυναίκα του που -όπως είπε- τον ανέχεται εδώ και πολλά χρόνια, ενώ αφιέρωσε το μετάλλιο στον κόσμο που με τα μηνύματά του τον έκανε να προσπαθήσει πολύ και να φτάσει στην επιτυχία.

«Δεν υπάρχει λέξη να το περιγράψει. Κλείνω την καριέρα μου τόσο όμορφα και τόσο ιδανικά» κατέληξε.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top