Πολιτική

ΒΑΛΣ: Γιατί δεν θέλουμε την μαντίλα – Το σύμβολο της Γαλλίας είναι η «Μαριόν»

Την πεμπτουσία της αστικής δυτικής δημοκρατίας περιέγραψε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας κ. Βαλς λέγοντας ότι δεν μπορεί να είναι ανεκτές η μπούρκα και η μαντίλα στην Ευρώπη και ειδικά στη Γαλλία από την στιγμή που το σύμβολο της γαλλικής δημοκρατίας είναι η «Μαριόν».

Η γυμνόστηθη γυναίκα που απεικονίζει την απόλυτη ελευθερία.

Η δήλωση αυτή ήταν μια προσπάθεια για να υπερασπιστεί την απαγόρευση του μπουρκίνι σε τριάντα γαλλικές παραθαλάσσιες πόλεις.

«Η Μαριάν έχει γυμνό το ένα στήθος της γιατί θρέφει το λαό! Δεν έχει καλυμμένο το κεφάλι της γιατί είναι ελεύθερη! Αυτό είναι το κράτος!», δήλωσε κατά την διάρκεια κυβερνητικής συγκέντρωσης.

Ωστόσο, οι δηλώσεις έχουν προκαλέσει αντιδράσεις ιδιαίτερα στους κύκλους των φεμινιστριών και των ιστορικών. Η ιστορικός Mathilde Larrere αποκάλεσε «κρετίνο» τον πρωθυπουργό στο Twitter, εξηγώντας ότι το γυμνό στήθος είναι αλληγορικό. Άλλοι ιστορικοί άσκησαν κριτική στον Βαλς, λέγοντας ότι μπέρδεψε την Μαριάν με την γυμνόστηθη «Ελευθερία» από τον ομώνυμο πίνακα του Ντε Λακρουά, καθώς η πρώτη συχνά απεικονίζεται με καλυμμένο στήθος και κεφαλή.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top