Διεθνή

Βουλγαρία: Χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό -Η καλύτερη από την κατάρρευση του κομμουνισμού

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Τουρκία, Τυνησία και Αίγυπτο ωθούν τους τουρίστες σε άλλους προορισμούς, όπως τη Βουλγαρία.

Με όπλο τις προσιτές τιμές, η χώρα σύμφωνα με το δημοσίευμα της Deutsche Welle, αναμένει για φέτος ρεκόρ τουριστών.

«Το πρώτο εξάμηνο του 2016 ήταν για μας η καλύτερη περίοδος από την κατάρρευση του κομμουνισμού το 1990», δήλωσε στη Σόφια η υπουργός Τουρισμού Νικολίνα Ανγκελκόβα. Ένας από τους λόγους της φετινής θεαματικής αύξησης είναι η και αύξηση των επισκεπτών από τη Γερμανία.

voulgaria4_2

Την επέλεξαν Γερμανοί

Μόνο τον Ιούνιο περισσότεροι από 120.000 Γερμανοί ταξίδεψαν στη Βουλγαρία, 65% περισσότεροι από ότι τον ίδιο μήνα πέρυσι. Συνολικά το 2015 οι Γερμανοί τουρίστες που έκαναν διακοπές στις βουλγαρικές ακτές έφθασαν τις 825.000.

Δημοφιλείς προορισμοί

Ένας από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς είναι ο κόλπος του Μπουργκάς στη Μαύρη Θάλασσα, γύρω από την τέταρτη μεγαλύτερη σε μέγεθος βουλγαρική πόλη.

voulgari_tyulenovo-1291119_960_720

Μαύρη θάλασσα

Ιδιαίτερα αγαπητό, κυρίως μεταξύ των νέων, είναι το τουριστικό θέρετρο Σλάντσεβ Μπριάγκ, μιας και τόσο τα καταλύματα όσο και η νυχτερινή ζωή είναι πολύ πιο προσιτά από άλλους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη.

Οι Ρώσοι γύρισαν την πλάτη στην Τουρκία

Καθοριστική για την πορεία του βουλγαρικού τουρισμού θεωρείται και η ενισχυμένη παρουσία Ρώσων τουριστών. «Πετύχαμε την επιστροφή των ρώσων τουριστών», πανηγυρίζει η υπουργός Νικολίνα Ανγκελκόβα. Τον Μάιο οι επισκέπτες από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 20% σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2015.
Οι λόγοι για την εξέλιξη ήταν και πολιτικοί: λόγω της έντασης μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας τους τελευταίους μήνες, αλλά και την τρομοκρατική επίθεση σε ρωσικό αεροσκάφος στην χερσόνησο του Σινά, οι Ρώσοι στράφηκαν σε διαφορετικούς προορισμούς. «Αν συνεχιστούν οι ρυθμοί αυτοί τότε θα έχουμε χρονιά ρεκόρ για τον βουλγαρικό τουρισμό», δηλώνει η υπουργός Τουρισμού.

voulgaria_the-old-town-992313_960_720

Παλιά πόλη

Στόχος η παράταση της τουριστικής περιόδου
Το 2015 η Βουλγαρία φιλοξένησε 7,1 εκατομμύρια τουρίστες, όσο δηλαδή ο συνολικός πληθυσμός της χώρας, ενώ φέτος το πρώτο εξάμηνο οι τουρίστες έφθασαν τα 3,1 εκατομμύρια.

Ο τουρισμός συνεισφέρει στο βουλγαρικό ΑΕΠ περίπου 13%. Τα συνολικά έσοδα έφθασαν το 2015 τα 10,5 δις Λέβα, που αντιστοιχούν σε 5,36 δις ευρώ, ενώ 338.000 άνθρωποι εργάζονται στον τουριστικό κλάδο στη Βουλγαρία.

Εκτός όμως από νέους και τουρίστες που αναζητούν την διασκέδαση η Βουλγαρία προσπαθεί να προσελκύσει και επισκέπτες με μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη που αναζητούν εξαιρετική παροχή υπηρεσιών και πολυτελή διαμονή.

voulgaria0

Στόχος της Σόφιας είναι να παρατείνει την τουριστική περίοδο, αναβαθμίζοντας τους αρχαιολογικούς χώρους, τις χιονοδρομικές εγκαταστάσεις και τα κέντρα spa της χώρας.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top