Διεθνή

Υπέρ της μερικής απαγόρευσης της μπούρκας ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών

Υπέρ της μερικής απαγόρευσης της μπούρκας τάσσεται ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τους συντηρητικούς ομολόγους του των γερμανικών κρατιδίων.

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ τάχθηκε σήμερα υπέρ της μερικής απαγόρευσης της μπούρκας, την ώρα που το θέμα της ενσωμάτωσης των μουσουλμάνων και η μάχη κατά της ριζοσπαστικοποίησης κυριαρχούν στη δημόσια συζήτηση μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν τον Ιούλιο και πριν από τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών σε γερμανικά κρατίδια.

Έπειτα από συνάντηση που είχε με τους συντηρητικούς ομολόγους του γερμανικών κρατιδίων, ο Τόμας ντε Μεζιέρ είπε πως “η μπούρκα δεν είναι συμβατή με τη χώρα μας που είναι ανοικτή στον κόσμο (…) και το θέμα είναι πώς θα ρυθμίσουμε νομικά το θέμα αυτό”.

“Συμφωνούμε ότι απορρίπτουμε την μπούρκα, συμφωνούμε ότι θέλουμε να εισαγάγουμε νόμιμα την αρχή να φαίνεται το πρόσωπο εκεί όπου είναι απαραίτητο για την κοινωνία μας: στο τιμόνι, κατά τις διοικητικές διαδικασίες (…), στο ληξιαρχείο, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, στη δημόσια υπηρεσία, ενώπιον των δικαστηρίων”, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Δεν αναφέρθηκε, ωστόσο, σε χρονοδιάγραμμα για την εισαγωγή αυτής της απαγόρευσης, ενώ αυτή η ιδέα, η οποία υποστηρίζεται ευρέως στις τάξεις των συντηρητικών, δεν έχει τη συγκατάθεση των Σοσιαλδημοκρατών του SPD, κυβερνητικών εταίρων της CDU της Άγγελα Μέρκελ και του ντε Μεζιέρ.

“Θα προχωρήσουμε βήμα βήμα, αλλά νομίζω πως για πολλά πράγματα μπορεί να υπάρξει συναίνεση”, είπε, αφού απέκλεισε την περασμένη εβδομάδα μια γενική απαγόρευση της μπούρκας, κάτι που θα ήταν, όπως είπε, αντισυνταγματικό.

Ο υπουργός αναμένεται να παρουσιάσει αργότερα σήμερα σε συνέντευξη Τύπου μια “διακήρυξη του Βερολίνου” για την ασφάλεια και την ενσωμάτωση που θα υπογράφεται από όλους τους συντηρητικούς υπουργούς Εσωτερικών των γερμανικών κρατιδίων.

Έπειτα από μια σειρά επιθέσεων τον Ιούλιο, την ευθύνη για ορισμένες από τις οποίες ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ο ντε Μεζιέρ ανακοίνωσε στις 11 Αυγούστου σειρά μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας, κυρίως την αφαίρεση της υπηκοότητας από τους τζιχαντιστές με διπλή υπηκοότητα στο εξωτερικό, την ενίσχυση των ανθρώπινων μέσων και τεχνικών της αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top