Διεθνή

Γαλλία: Κτίζουν το «Μεγάλο τείχος του Καλαί» για να σταματήσουν τους μετανάστες

Κατά μήκος του εθνικού δικτύου που οδηγεί στο Ηνωμένο Βασίλειο – Το κόστος θα καλυφθεί από τη Βρετανία.

Μία, αν μη τι άλλο, ακραία απόφαση έλαβαν οι αρχές της Γαλλίας και της Βρετανίας. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των επιθέσεων που πραγματοποιούσαν πρόσφυγες και μετανάστες από τη «ζούγκλα» του Καλαί σε διερχόμενα αυτοκίνητα και φορτηγά στο εθνικό δίκτυο που οδηγεί στη Μάγχη και στο δρόμο προς το Ηνωμένο Βασίλειο, αποφάσισαν να υψώσουν τείχος, περιορίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση των πεζών!

Η κατασκευή του τείχους ξεκίνησε ήδη και το ύψος του θα είναι 4 μέτρα, ώστε οι πρόσφυγες και μετανάστες να μην έχουν εύκολη πρόσβαση στον δρόμο. Το μήκος θα καλύπτει μία απόσταση ενός μιλίου κατά μήκος του προσφυγικού καταυλισμού, ο οποίος, σύμφωνα με νεώτερους υπολογισμούς, φιλοξενεί πάνω από 10.000 ανθρώπους.

Το αποκαλούμενο και «Μεγάλο τείχος του Καλαί» θα κοστίσει σχεδόν 2,5 εκατ. ευρώ και αναμένεται να έχει παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2016, ενώ θα πληρωθει από τους φόρους των Βρετανών πολιτών. Η κατασκευή του θα αντικαταστήσει τον συρμάτινο φράκτη που υπάρχει ήδη, αλλά δεν προσφέρει καμία υπηρεσία, καθώς οι πρόσφυγες και μετανάστες αποκλείουν όποτε θέλουν τον δρόμο.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top