Διεθνή

32 έγγαμα ανήλικα κορίτσια από την Ελλάδα στη Γερμανία

Πάνω από 1470 περιπτώσεις έγγαμων παιδιών και εφήβων – στην πλειοψηφία τους κορίτσια – κατέγραψε το Κεντρικό Μητρώο Αλλοδαπών στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τους 1.475 έγγαμους ανήλικους αλλοδαπούς, 361 άτομα κάτω των 14 ετών.

Η μεγαλύτερη ομάδα ανηλίκων κατάγεται από τη Συρία (664), ενώ ακολουθούν μεταξύ άλλων το Αφγανιστάν (157), το Ιράκ (100), η Βουλγαρία (65), η Πολωνία (41), η Ρουμανία (33), όπως επίσης και η Ελλάδα.

Στον πίνακα που συνέταξε το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών αναφέρονται 32 περιπτώσεις ελλήνων πολιτών.

Όπως υποθέτουν ελληνικές προξενικές αρχές στη Γερμανία, οι ανήλικοι θα πρέπει κατάγονται από τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και να έχουν παντρευτεί με βάση τη σαρία, του ιερού ισλαμικού νόμου, στην Ελλάδα.

Η εφαρμογή του θρησκευτικού αυτού νόμου στην Ελλάδα βασίζεται στη Συνθήκη των Σεβρών και της Λωζάνης. Στη βάση αυτών των συμφωνιών οι μουφτήδες στη Θράκη μπορούν να τελούν γάμους ακόμη και με 11χρονα και 12χρονα παιδιά. Στη βάση του σχετικού εγγράφου του μουφτή θα πρέπει κατόπιν τα ελληνικά ληξιαρχεία να εκδίδουν τη ληξιαρχική πράξη γάμου.

Αντιδρώντας στα εν λόγω στοιχεία το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, μέσω του γερμανού υφυπουργού Εσωτερικών Όλε Σρέντερ, ζήτησε επιτακτικά να ακυρώνονται στη Γερμανία γάμοι ανηλίκων που έχουν τελεστεί στο εξωτερικό.

Πηγή: Deutsche Welle

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top