Επιστήμες

5 λόγοι να υιοθετήσεις σκύλο -Η επιστήμη μίλησε

Είναι αξιολάτρευτα και όταν σου κουνάνε την ουρά τους θες να τα αρπάξεις και να τα φιλήσεις. Και ναι είναι αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, μιας και σε κάνουν να ξεχνιέσαι έστω και για λίγο από την καθημερινότητα.

Τα σκυλιά είναι η χαρά της ζωής και όχι μόνο σου φτιάχνουν το κέφι αλλά σε βοηθούν γενικότερα στη ζωή σου. Ηξερες πως μπορούν να σε κάνουν πιο δραστήριο και να σε χαλαρώσουν;

Αυτοί οι δύο και άλλοι τρεις λόγοι θα σε πείσουν πως έχει έρθει η ώρα να υιοθετήσεις ένα σκυλάκι.

Σε στηρίζουν

Τον αποκαλείς φίλος σου για κάποιον λόγο. Μελέτες έχουν δείξει πως η κατοχή ενός κατοικίδιου μπορεί να σου τονώσει την αυτοπεποίθηση και να σε γεμίσει αισιοδοξία μετά από κάποια απόρριψη. Είχες μια κακή ημέρα; Παίξε με τον σκύλο σου.

Μειώνουν το στρες

Το να χαϊδέψεις τον σκύλο σου μπορεί να σε βοηθήσει στο να περιορίσεις το άγχος σου και να σου δημιουργήσει ηρεμία. Στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ είχαν σκύλο θεραπείας στα γραφεία, για να συμβάλει στη δημιουργία ενός πιο χαρούμενου περιβάλλοντος για τους υπαλλήλους του.

Θα κάνουν τα παιδιά σου πιο υπεύθυνα

Η φροντίδα ενός κατοικίδιου ζώου είναι ευθύνη, την οποία δεν έχεις μόνο εσύ. Ερευνα έχει δείξει πως τα παιδιά που αισθάνονται μια πιο ισχυρή σύνδεση με τα κατοικίδια τους, είναι και πιο υπεύθυνα απέναντι στην κοινωνία αλλά και τις σχέσεις τους.

Σε ενθαρρύνουν να είσαι πιο δραστήρια

Οσοι έχουν σκύλο δείχνουν να είναι πιο δραστήριοι από τους μη έχοντες. Εκτός από τις καθημερινές βόλτες, μελέτες αναφέρουν πως οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων τείνουν να ασκούνται πιο συχνά.

Θα σε βοηθήσουν να μεγαλώσεις καλύτερα

Η συντροφιά με τον σκύλο παρέχει σε βοηθά να περιορίσεις οποιοδήποτε συναίσθημα μοναξιάς και ίσως σε βοηθήσει, όταν σταματήσεις τη δουλειά σου, να νιώθεις πως έχει ακόμα έναν σκοπό. Ετσι, όσο μεγαλώνεις δεν θα έχεις να διαχειριστείς συναισθήματα μοναξιάς, που θα σε μαραζώνουν.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top