Παράξενα

8χρονη συνελήφθη για… λεσβιανισμό στην Ουγκάντα

Σύμφωνα με καταγγελία ενός γείτονα, το κορίτσι παρέσυρε άλλα παιδιά σε μία φάρμα και τους έκανε «διάφορες σεξουαλικές πράξεις με το δάκτυλό της».

Στη σύλληψη ενός κοριτσιού με την κατηγορία του λεσβιανισμού προχώρησαν οι αρχές της Ουγκάντα, προκαλώντας αντιδράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τις αναφορές των τοπικών Μέσων, ένας γείτονας προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι το μόλις 8 ετών κορίτσι έχει συνάψει «ρομαντικές σχέσεις» με άλλα κορίτσια. Η αστυνομία και το αρμόδιο τμήμα ανηλίκων στην Ουγκάντα επιβεβαίωσε τη σύλληψη του κοριτσιού, αποφεύγοντας να αναφερθεί σε περισσότερερς λεπτομέρειες.

Παρόλα αυτά, διέρρευσε στα ΜΜΕ η κατάθεση του γείτονα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το 8χρονο κορίτσι παρέσυρε άλλα παιδιά κοντά σε μία φάρμα και τους έκανε «διάφορες σεξουαλικές πράξεις με το δάκτυλό της».

Η δημοσιοποίηση της είδησης προκάλεσε την παγκόσμια κατακραυγή και τις αντιδράσεις των τοπικών οργωνώσεων για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών. «Το κορίτσι πρέπει αμέσως να αφεθεί ελεύθερο, αν βρίσκεται ακόμη υπό κράτηση», δήλωσε ο Βίκτορ Οντέρο, ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ανατολική Αφρική.

«Αυτό που χρειάζεται είναι φροντίδα και προστασία, ακόμη και αν έχει συντελέσει το έγκλημα. Ευθύνη της πολιτείας είναι να προσατεύσει αυτό το παιδί και όχι να το συλλάβει», τόνισε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας, απευθυνόμενος στις αρχές μίας χώρας, η οποία διαθέτει ένα από τα σκληρότερα νομικά συστήματα εναντίον των λεσβιών στον κόσμο.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top