Ελλάδα

Μηταράκης: Αδιανόητο τα τρία hot spot στη Χίο –Αν δεν μπορεί ο Μουζάλας ας παραιτηθεί

Να παραιτηθεί κάλεσε τον Γιάννη Μουζάλα, ο Βουλευτής Χίου της ΝΔ Νότης Μηταράκης με αφορμή τα αποτελέσματα της σύσκεψης υπό τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, για το μεταναστευτικό.

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι επειδή έχει αποτύχει παταγωδώς στο μεταναστευτικό τιμωρεί τους νησιώτες.

Οπως τόνισε ο κ. Μηταράκης «η λειτουργία τριών hot spots στο νησί είναι αδιανόητη. Θα μετατρέψει και με τη βούλα τη Χίο σε αποθήκη ψυχών με πρωτοφανείς κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Η Χίος έχει 12 φορές περισσότερους μετανάστες από ότι θα έπρεπε!»

Σημείωσε δε πως «αν ο Υπουργός δε μπορεί να υλοποιήσει τη συμφωνία, να ολοκληρώσει τις διαδικασίες ασύλου, να μεταφέρει τους μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα και εν τέλει να προστατεύσει τους κατοίκους, να παραιτηθεί!»

Ο κ. Μηταράκης απαίτησε «άμεση ενημέρωση» για την συζήτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών που έγινε, με ευθύνη του κ. Μουζάλα, απουσία των Βουλευτών του νησιού. «Η Κυβέρνηση, επειδή δε μπορεί να διαχειριστεί το άσυλο, επειδή δε μπορεί να διεκδικήσει τα αυτονόητα από την Ευρώπη, επειδή μέχρι σήμερα έχει αποτύχει παταγωδώς, τιμωρεί τους νησιώτες» κατέληξε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top