Πολιτική

Αδωνις: Είναι βδέλυγμα οι Συριζαίοι, είναι ντροπή να μας κυβερνούν

Λάβρος κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκε στον Αlpha 989 ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.

«Είναι βδέλυγμα οι Συριζαίοι, είναι ντροπή να μας κυβερνούν…», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις καταγγελίες Καμμένου περί “μαύρου” χρήματος του κ. Καλογρίτσα και κατήγγειλε ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει πάρει το τελευταίο 6άμηνο περισσότερα έργα από ότι τα τελευταία χρόνια, εν λόγω επιχειρηματία. «Είναι διαπλοκή άμα ο Φώτης Μπόμπολας παίρνει έργα και έχει το Μega και δεν είναι διαπλοκή να παίρνει έργα ο Καλογρίτσας και να έχει το κανάλι; Σε έξι μήνες πήρε όσα έργα δεν πήρε τα τελευταία 30 χρόνια, για να έχει ρευστό να πάρει το κανάλι. Αυτό δεν είναι διαπλοκή; Ο κ. Καλογρίτσας έχει μία εταιρεία, την Τοξότης, που έχει αγοράσει την εταιρεία του πατέρα του κ. Τσίπρα. Τώρα πήρε τηλεοπτική άδεια και διευθυντή έχει βάλει τον κ. Αρβανίτη. Αυτό το βλέπετε μία χαρά; Αυτός είναι πόλεμος κατά τις διαπλοκής; Ο υπουργός Αμύνης βγαίνει και γράφει πως ”αν νομίζει ο Καλογρίτσας πως με τα μαύρα λεφτά που δίνει σε δημοσιογράφους θα πάρει άδεια είναι γελασμένος”. Πήρε άδεια (ο Καλογρίτσας), μάλλον γελασμένος είναι ο Καμμένος…Τώρα που θα έχουμε το κανάλι του κ. Καλογρίτσα αυτό δεν θα είναι «βοθροκάναλο»;, είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Αυτός ο κ. Παναγιώτης Αθανασίου, ο οικονομικός εισαγγελέας, άκουσε κάτι από τις δηλώσεις Καμμένου; Ο κ. Παπαγγελόπουλος που είναι κατά της διαφθοράς διέταξε προκαταρτική για το μαύρο χρήμα Καλογρίτσα; Του ξέφυγε. Θα έρθει η ώρα που θα ελεγχθεί ο οικονομικός εισαγγελέας, (που δεν έχει καλέσει τον κ. Καλογρίτσα). Εγώ θέλω να έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. 52 βουλευτές της Ν.Δ. κάναμε ερώτηση για το θέμα στη Βουλή. Πιστεύω ότι φόρτος εργασίας του κ. Αθανασίου δεν επέτρεψε να γίνει αυτή η έρευνα».

Ακόμη, ο Αδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων λέγοντας: «Ο κ. Σπίρτζης; Ο κουμπάρος του κ. Καλογρίτσα; Δεν είναι διαπλοκή πως ο κουμπάρος υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης έδωσε έργα στον κουμπάρο κ. Καλογρίτσα, για να πάρει την άδεια; Που έχει διορίσει διευθυντή του σταθμού του τον κ. Αρβανίτη που είναι διευθυντής του κομματικού σταθμού του ΣΥΡΙΖΑ; Ο Σπίρτζης, ΠΑΣΟΚος, ΑρχιΠΑΣΟΚος της συμφοράς.. Έφτιαξαν τον Καλογρίτσα τώρα για να τον έχουν όταν θα γίνουν αντιπολίτευση».

Ακόμη, κατήγγειλε ότι «την ημέρα που ο Τσίπρας είπε «246 εκατ. θα δώσουμε στους φτωχούς» (από τις αδειοδοτήσεις), έδωσε 500 εκατ. στους εργολάβους επιπλέον από αυτά που θα παίρνανε αν δεν είχε πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά. Ποιος είναι κερδισμένος, ο φτωχός λαός ή οι εργολάβοι;Όταν ήρθε στην εξουσία η πρώτη φορά Αριστερά, που μακάρι να μην έρχονταν ποτέ η συφοριασμένη, με την ηρωική διαπραγμάτευση Βαρουφάκη ανέβηκαν τα επιτόκια στις Τράπεζες και τα έργα σταμάτησαν. Ο Τσίπρας που ήταν στις μπάρες και έλεγε «δεν πληρώνω», εγκαινίασε τα έργα στην Ολυμπία Οδό που είναι γεμάτη από διόδια από την αρχή μέχρι το τέλος. Πότε είχε δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έλεγε «μην πληρώνετε τα διόδια» ή «πληρώνετε»; Την ώρα που ο Τσίπρας έλεγε «τους παίρνω 246 εκατομμύρια» την ίδια στιγμή τους έδινε 500 εκατ».

Κατηγόρησε τον Υπουργό Επικρατείας για αλλαγή θέσης στο θέμα των θεματικών αδειών: «Τον είδα πολύ τρακαρισμένο τον κ. Παππά. Έβγαλε είδηση ότι δεν θα δοθούν θεματικές άδειες. Είναι αλλαγή θέσης της κυβερνήσεως. Κατάλαβε ο κ. Παππάς μετά τη συνάντησή τους με τους καναλάρχες ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Πάνω από 2.000 άνθρωποι -αν δεν σταματήσει το ΣτΕ το νόμο Παππά- θα μείνουν χωρίς δουλειά και χωρίς την πιθανότητα να βρουν δουλειά. Αρχικά ο σχεδιασμός του κ. Παππά ήταν να δοθούν και θεματικές άδειες. Επειδή το τίμημα πήγε πάνω από την αξία της τηλεοπτικής αγοράς (για τις 4 άδειες), θέματα εγωισμού και άλλα κίνητρα επικράτησαν. Δεν του βγαίνει τώρα να δώσουν και θεματική. Θα του είπαν (οι νέοι καναλάρχες) «μην δώσεις θεματικές γιατί θα πτωχεύσουμε». Το σχήμα δεν είναι βιώσιμο. Τα έχει κάνει θάλασσα».

Απέρριψε τα περί παράνομων καναλιών, λέγοντας πως απλώς δεν είχε ολοκληρωθεί η οριστική αδειοδότηση αλλά είχαν προσωρινή άδεια και ελέγχονταν από ΕΣΡ. «Όλο το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ εδράζεται στο ότι τα κανάλια είναι παράνομα. Δεν είναι παράνομα. Είχαν προσωρινή άδεια και τα ήλεγχε το ΕΣΡ. Τα κανάλια που έπαιζαν πλήρωναν φόρους, ειδικό φόρο τηλεόρασης, ασφαλιστικές εισφορές, ένσημα. Τα κανάλια δεν ήταν παράνομα. Τί δεν είχε γίνει; Δεν είχε ολοκληρωθεί η οριστική αδειοδοτική διαδικασία, αυτό καθιστά παράνομα τα κανάλια; Ο κ. Κοντομηνάς και ο κ. Βαρδινογιάννης ήταν αεριτζήδες και μπαταχτσήδες; Το δεχόμαστε αυτό»;

«Έχεις δύο κανάλια, το Star και τον Alpha. O Αlpha δεν έχει καν δανεισμό και το Star έχει δανεισμό που τον εξυπηρετεί κανονικά και είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του εδώ και 30 χρόνια. Τώρα παίρνεις άλλους δύο επιχειρηματίες που δεν ξέρεις αν θα σου χρωστούν ή όχι. Το μήνυμα είναι «καλύτερα να είστε μπαταχτσήδες γιατί αν σας κλείσουμε θα γλυτώσετε και τα χρέη», συνέχισε ο κος Γεωργιάδης.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για να πετύχουν τον κομματικό τους σκοπό δεν νοιάζονται για τους εργαζόμενους.

«Κλείνοντας τον Alpha και το Star στέλνουν σήμα στους επιχειρηματίες πως δεν θα έχουν κανένα όφελος εάν είναι συνεπείς», πρόσθεσε.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επένδυσε στον κοινωνικό αυτοματισμό: «ΣΥΡΙΖΑ και Καμμένος είχαν δημιουργήσει μίσος για τα κανάλια. Η κυβέρνηση επένδυσε στον κοινωνικό αυτοματισμό, που θα έλεγε ο κόσμος «καλά να πάθουν».

Σχολίασε τον συμψηφισμό με την περίπτωση της ΕΡΤ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τί σημασία έχει για τον άνεργο ότι είχε κλείσει και η ΕΡΤ. Ήταν λάθος το “μαύρο” αλλά λειτούργησε ξανά η δημόσια τηλεόραση, κάτι που δεν θα γίνει με τα ιδιωτικά κανάλια. Δεν μιλάμε για το ίδιο. Η σύγκριση είναι ατυχής. Ο λόγος ήταν για να εξοικονομήσουμε 70εκατ. τον χρόνο που σπαταλούσε η ΕΡΤ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πια μετά από αυτά που κάνει, δεν έχει δικαίωμα να μιλά για τίποτα από όλα αυτά. Όταν λέει η κυρία Γεροβασίλη ότι «τα κανάλια είναι αυθαίρετα που θα τα γκρεμίσουμε» και έρχεται η μπουλντόζα να το γκρεμίσει, το γκρεμίζεις με 15 άτομα μέσα; Η κα Γεροβασίλη και ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρούν και το γκρεμίζουν. Ξαφνικά λέει ο κ. Παππάς σε έναν δημοσιογράφο να πάει στον κ. Κατρούγκαλο και να παίρνει 400 ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι η μυθολογία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι παίρνει από τους πλούσιους και τα δίνει στους φτωχούς… με 2.000 απολυμένους που λέει ανερυθρίαστα η μία «να γκρεμίσουμε το αυθαίρετο». Τα χρήματα για μαντηλάκια που φοράει ο κ. Κατρούγκαλος είναι πάνω από το ταμείο ανεργίας για έναν χρόνο. Δεν ντρέπεται; Να πετάξει τα μαντηλάκια ο Κατρούγκαλος. Η Αριστερά πούλαγε ότι είναι ο προστάτης των εργαζομένων, τί θα δει τώρα ο κάθε Έλληνας, ότι μπροστά στον κομματικό σκοπό δεν τους νοιάζει ο εργαζόμενος».

Αναφέρθηκε στην περίπτωση του ΣΚΑΙ λέγοντας: «Μην έχεις αμφιβολία ότι ήθελαν να κλείσουν τον ΣΚΑΪ. Το μυρίστηκε ο κ. Αλαφούζος, φέρθηκε πολύ έξυπνα και τους πήρε την άδεια από την αρχή και έμεινε όρθιος. Τον ΣΚΑΪ τώρα που έχει πάρει την άδεια, τον συμφέρει αυτή η κατάσταση, θα μείνει ο μόνος ενημερωτικός σταθμός για τα επόμενα τρία χρόνια, όμως προς τιμήν του βγαίνει ο Αλαφούζος και λέει να μην εφαρμοστεί ο νόμος».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς ότι άφησαν τις ιδέες τους: «Τον Λαφαζάνη και την Κωνσταντοπούλου τους τιμώ περισσότερο από τον Τσίπρα. Άφησαν την καρέκλα για τις ιδέες τους. Ο Τσίπρας, ο Δραγασάκης και οι υπόλοιποι, για τις καρέκλες άφησαν τις ιδέες τους. Εγώ δεν έχω πουλήσει στην ελληνική κοινωνία αντιμνημόνιο. Όταν μου είπε ο Καρατζαφέρης «μην ψηφίσεις το μνημόνιο», παραιτήθηκα από υπουργός και έφυγα».

«Βγαίνει η Γεροβασίλη και λέει «υλοποιήσαμε όσα υποσχεθήκαμε στη ΔΕΘ το ’14 και το ‘15. Πώς έμειναν τα κεραμίδια στην θέση τους; 13ησύνταξη, χαμηλότερο μισθό 751 ευρώ, ότι θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ, τα υλοποίησαν, ότι θα σκίσουν το μνημόνιο το… υλοποίησαν. Και καθόμαστε και τους ακούμε…Κάθε μέρα με σταματάει κόσμος στον δρόμο και μου λέει μας τα λέγατε και δεν σαν ακούγαμε», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι δεν θα πάρουμε τη δόση: «Η κατάσταση έχει ως εξής: Είχαμε να κάνουμε 15 προαπαιτούμενα και κάναμε δύο. Τη δόση δεν θα την πάρουμε. Αυτό που θα ζήσουμε, θα είναι αυτό που έγινε και τις προηγούμενες φορές. Στο τέλος θα τα κάνουν όλα για να κάτσουν στην καρέκλα. Θα ξαναπηγαίνουμε στα Eurogroup, θα γυρίζουμε από τα Eurogroup. Τον Φεβρουάριο του ’17 αν δεν πάρουμε δόση, χρεοκοπούμε. Βλέπω μπροστά μας ξανά το ίδιο παραμύθι. Η «ηρωική διαπραγμάτευση».

«Βασικό μου σενάριο είναι ότι το Τσίπρας θέλει να κρατήσει την εξουσία. Ο Καμμένος θα φύγει με την καρέκλα του. Έχει παραιτηθεί 8-9 φορές μέχρι τώρα. Είπε «εάν καταργηθεί ο ΦΠΑ στο Αιγαίο θα παραιτηθώ, αν υπογράψω μνημόνιο θα φύγω από την πολιτική, αν δεν φύγει ο Μουζάλας θα φύγω από την κυβέρνηση, αν πάρει κανάλι ο Καλογρίτσας θα παραιτηθώ». Δεν βλέπουν αυτοί που τον ψηφίζουν ότι προτιμά την καρέκλα;» διερωτήθηκε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top