Πολιτική

Άδωνις για Ωραιόκαστρο: «Εμείς δεν κουνάμε το δάχτυλο σε γονείς που ανησυχούν»

«Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε μικρά παιδιά να γίνουν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης», δηλώνει στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «έχει χάσει το ηθικό κύρος για να πείσει για τις καλές προθέσεις της και τη σοβαρότητά της», με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει από την άρνηση μερίδας πολιτών του Ωραιοκάστρου να δεχθούν προσφυγόπουλα σε σχολεία της περιοχής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Α. Γεωργιάδη στο Πρακτορείο:

Κύριε Γεωργιάδη ποια είναι η άποψή σας για τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στο Ωραιόκαστρο με τα παιδιά των προσφύγων;

«Είναι βαθειά υποκριτικό να είμαστε μακρυά από ένα τέτοιο πρόβλημα και να κουνάμε το δάχτυλο σε γονείς που ανησυχούν.Το κράτος οφείλει να διασκεδάσει τις ανησυχίες τους και να τους εξηγήσει γιατί είναι το σωστό τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων, που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, να πάνε σχολείο και να μην δημιουργηθούν γκέτο. Αυτό δεν θα γίνει αν κατηγορούμε όλοι μια κοινωνία. Θα γίνει όταν το κράτος θα κάνει σοβαρά τη δουλειά του. Δυστυχώς η κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα, η οποία σύμφωνα με τις καταγγελίες του έως χθες γενικού της γραμματέα κυρίου Βουδούρη αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό ως μία επικεδρή επιχείρηση, έχει χάσει το ηθικό κύρος που χρειάζεται για να πείσει για τις καλές της προθέσεις και για τη σοβαρότητα της. Σε κάθε όμως περίπτωση δεν μπορούμε να επιτρέπουμε μικρά παιδιά να γίνουν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης ένθεν κακείθεν»

Τι απαντάται στον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση;

«Η ΝΔ παγίως και για λόγους αρχής καταδικάζει τις καταλήψεις και την αυτοδικία. Προσοχή όμως. Εμείς δεν διαχωρίζουμε τις καταλήψεις σε καλές και κακές. Δεν λέμε, δηλαδή, ότι η κατάληψη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου από αντιεξουσιαστές είναι καλή ή ότι οι καταλήψεις στην Ιερισώ ήταν καλές και μία ενδεχόμενη κατάληψη στο Ωραιόκαστρο κακή, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θέλουμε σοβαρό κράτος.»

Κύριε Γεωργιάδη η κυβέρνηση εγκαλεί τη ΝΔ γιατί άργησε να βγάλει ανακοίνωση για το θέμα. Τι απαντάτε;

«Δεν άργησε καθόλου. Ο υπεύθυνος μεταναστευτικής πολιτικής Βασίλης Κικίλιας έδρασε αμέσως, αλλά η ΝΔ δεν θα παρασυρθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στην στοχοποίηση μιας ολόκληρης περιοχής».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top