Πολιτική

Θεοχάρης: Αγενής και απροετοίμαστος ο Tσίπρας

“Κούνησε το δάχτυλο σε δημοσιογράφους που χάνουν τη δουλειά τους, υποσχέθηκε ελαφρύνσεις χρέους που δεν εξαρτώνται από τον ίδιον”

Για τον «χειρότερο Αλέξη Τσίπρα τον τελευταίων ετών», καθώς και για «έναν από τους χειρότερους Πρωθυπουργούς που πέρασαν από τη ΔΕΘ», κάνει λόγο ο ανεξάρτητος βουλευτής και επικεφαλής του πολιτικού φορέα «Δημοκρατική Ευθύνη» Χάρης Θεοχάρης, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Ο κ. Θεοχάρης τον χαρακτηρίζει «αγενή και απροετοίμαστο» και διερωτάται «τι έκανε στην πραγματικότητα σήμερα ο πρωθυπουργός;».

«Κούνησε το δάχτυλο σε δημοσιογράφους που χάνουν τη δουλειά τους. Υποσχέθηκε ελαφρύνσεις χρέους που δεν εξαρτώνται από τον ίδιον. Έκλεισε τα μάτια στις εξαγωγές και τον τουρισμό που καταρρέουν εξαιτίας του. Υποσχέθηκε μειώσεις φόρων και απέφυγε να απαντήσει από πού θα έρθουν και αν έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές», τονίζει ο κ. Θεοχάρης και συμπληρώνει: «Έφτασε να χαίρεται για τις μειώσεις στις επικουρικές. Φαίνεται πως οι συνταξιούχοι που διαμαρτύρονται δεν έχουν δίκιο».

«Ο αρχηγός του “Δεν πληρώνω” μας είπε ότι “τα μεγάλα φορολογικά βάρη τα επωμίζονται οι έντιμοι” και ξεκίνησε αγώνα κατά της φοροδιαφυγής. Ο Πρωθυπουργός που εδώ και είκοσι μήνες έχει οδηγήσει τη χώρα σε ατελείωτες τρικυμίες σε εσωτερικό και εξωτερικό μας μίλησε για την ανάγκη σταθερότητας. Ο Πρωθυπουργός της υπερφορολόγησης και του στραγγαλισμού της αγοράς μίλησε για start- ups και νεοφυή επιχειρηματικότητα. Ο επικεφαλής της κυβέρνησης που αύξησε τις οφειλές του Δημοσίου προς την αγορά κατά περίπου 3 δισ. έρχεται τώρα να μας πει ότι στους επόμενους έξι μήνες θα δοθούν στην αγορά 3,5 δισ.», συνεχίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Όπως αναφέρει ο κ. Θεοχάρης, «ο κ. Τσίπρας στηρίζει όλες του τις ελπίδες στη μοίρα. Μας είπε ότι αφού η οικονομία είναι εφτά χρόνια σε ύφεση (τα δύο σχεδόν δικά του)… ε δεν μπορεί, το 2017 θα έχουμε ανάπτυξη».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του έδειξε τελικά κυνισμό και αλαζονεία. «Με δυο λόγια τζάμπα μαγκιά στους αδύναμους και καμιά λύση για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών», καταλήγει ο κ. Θεοχάρης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top