Ελλάδα

Αιγύπτιος ψαράς αναγνώρισε τον δράστη που του επιτέθηκε -Είναι μέλος της ΧΑ

Τον Αναστάσιο Πανταζη, ηγετικό στέλεχος της Χρυσης Αυγης στο Πέραμα αναγνώρισε ένας εκ των Αιγυπτίων ψαράδων, ως έναν από τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος τους πριν από 4 χρόνια.

«Ο Αναστάσιος Πανταζής είναι αυτός που προσπαθούσε να ανοίξει το παράθυρο του σπιτιού μας” κατέθεσε ο Σααντ Αμπού Χαμαντ οποίος ακόμη και σήμερα όπως είπε φοβάται μόλις βλέπει ένα μηχανάκι να τον πλησιάζει….

Ο μάρτυρας, είπε ότι αναγνωρίζει στο πρόσωπο του πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή εκείνον που προσπάθησε να σπάσει το παράθυρο του σπιτιού τους. Σε ερώτηση της προέδρου αν είναι απολύτως βέβαιος, ο μάρτυρας απάντησε πως είναι “ενενήντα τοις εκατό”. Η πρόεδρος του επεσήμανε πως καταθέτοντας αρχικά δεν είχε αναγνωρίσει κανέναν, και εκείνος απάντησε ότι στην αρχή φοβήθηκε αλλά πλέον πιστεύει ότι αν κάποιος έχει κάνει κάτι πρέπει να πληρώνει για τις πράξεις του.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, την επόμενη της επίθεσης είχε τηλεφωνήσει στον αδελφό του κάποιος δικηγόρος προσπαθώντας να εξαγοράσει τη σιωπή τους. Όπως είπε, του είχε προτείνει να μην προχωρήσουν σε αναγνωρίσεις. “Να τα βρούμε, να σας δώσουμε λεφτά”ήταν τα λόγια στο τηλέφωνο που δέχτηκε ο αδελφός του Σααντ Αμπού Χαμαντ, ο οποίος απάντησε σε αυτόν που του τηλεφώνησε “κάτσε να γίνει καλά ο Αμπουζίντ, αν δεν πεθάνει..”. Όπως ανέφερε ο μάρτυρας, μετά από αυτό κάνεις δεν επικοινώνησε ξανά μαζί τους.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top