Διεθνή

Eπίθεση στη Μέρκελ: «Δεν είναι καλή στη δουλειά της επειδή δεν έχει παιδιά»

Επίθεση σε προσωπικό επίπεδο εξαπέλυσε η Φράουκε Πέτρι κατά της Ανγκελα Μέρκελ.

Η επικεφαλής του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) κατηγόρησε τη Γερμανίδα καγεκλάριο ότι «δεν είναι καλή στη δουλειά της επειδή δεν έχει παιδιά»!

Η Πέτρι, η οποία έχει τέσσερα παιδιά, κατηγόρησε τη Μέρκελ «δεν μπορεί να δει πιο μακριά από τη δική της διάρκεια ζωής επειδή δεν έχει δικούς της απογόνους».

Η Γερμανίδα καγεκλάριος δεν απέκτησε παιδιά, ωστόσο ο δεύτερος σύζυγός της, Joachim Sauer, έχει δύο μεγάλους γιους από προηγούμενο γάμο του.

«Εγώ έχω 4 παιδιά και η Μέρκελ κανένα», είπε η Πέτρι στην εφημερίδα Stern. «Τα παιδιά βοηθούν τους ανθρώπους να κοιτάζουν πιο μακριά από τη δική τους διάρκεια ζωής και αυτό ακριβώς είναι που δεν κάνει η Μέρκελ», πρόσθεσε.

Οι οπαδοί της καγκελαρίου έσπευσαν να απαντήσουν στην Πέτρι μέσω Twitter: «Δεν είναι η απουσία παιδιών λόγος για να κατηγορείται (σ.σ.: η Μέρκελ) για την πολιτική της. Οι μητέρες δεν είναι καλύτεροι πολιτικοί».

Οι δηλώσεις της Πέτρι έρχονται στον απόηχο των τοπικών εκλογών στο Βερολίνο, όπου το κόμμα της αύξησε τα ποσοστά του, ενώ το CDU της κυρίας Μέρκελ κυριολεκτικά κατακρημνίστηκε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top