Πολιτική

Αναψαν τα αίματα στη βουλή -Έντονος διαπληκτισμός για τους νέους καναλάρχες

Επεισοδιακή ήταν για μια ακόμα φορά η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών με τα αίματα να ανάβουν.

όταν η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου αποκάλυψε με την έναρξη της συνεδρίασης ότι η εισήγησή της στο αίτημα της Ν.Δ για κλήση στην Επιτροπή των τεσσάρων υπερθεματιστών του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών θα είναι αρνητική καθώς η Ν.Δ προσπαθεί να μετατρέψει την Επιτροπή σε τσίρκο. Η Νέα Δημοκρατία απαίτησε να συζητηθεί σήμερα το αίτημα συνδέοντας το με τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για κενά στη διαδικασία ελέγχου των «πόθεν έσχες» των υπερθεματιστών. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου πήρε τον λόγο και ξεκαθάρισε ότι η ίδια θα είναι αρνητική ως προς την ικανοποίηση του αιτήματος, αποκαλύπτοντας έτσι και τη θέση της πλειοψηφίας με το επιχείρημα ότι τα ζητήματα αυτά εξετάζονται ήδη από την Δικαιοσύνη και καταλόγισε στην ΝΔ ότι επιχειρεί να καταστήσει την επιτροπή «όμηρο». Στην αίθουσα στην οποία συνεδρίαζε η Επιτροπή προκλήθηκε πανδαιμόνιο με τον Μάκη Βορίδη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αντιδρούν έντονα ενώ ο Κώστας Τζαβάρας έθεσε θέμα κυβερνητικών παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη αφήνοντας να εννοηθεί ότι φωτογραφίζει την υπόθεση Ντογιάκου.

Ο διάλογος που ακολούθησε είναι χαρακτηριστικός:

Τασία Χριστοδουλοπούλου : Ως πρόεδρος της επιτροπής έχω υποχρέωση να πειρφουρήσω το κύρος της. Θέλετε να κάνετε την επιτροπή τσίρκο.

Μάκης Βορίδης: Διολισθαίνετε στον αυταρχισμό. Είστε με τα καλά σας;

Ευάγγελος Βενιζέλος: Δε λέμε να ελέγξουμε τα πόθεν έσχες αλλά τον τρόπο που οδηγηθήκαμε σε δύο ημέρες ελέγχου. Πληροφορίες λένε ότι δηλώθηκε σε πόθεν έσχες περιουσία τρίτου.

Κώστας Τζαβάρας: Μεθοδεύονται καταστάσεις στην Δικαιοσύνη που κάποιοι πρέπει να ντρέπονται.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Πουθενά δεν λέει ότι η επιτροπή πρέπει να ασχολείται με τον αφρο των επικαιρότητας.

Μάκης Βορίδης: Λέτε επικαιρότητα τα μεγάλα θεσμικά ζητήματα;

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Μην μου κάνετε συνδικαλισμό. Κάνετε τηλεοπτικές μάχες

Τελικώς, ο καυγάς δεν οδήγησε πουθενά με αποτέλεσμα η συζήτηση επί του αιτήματος της Ν.Δ να διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top