Ελλάδα

Αναρχικοί έγραψαν συνθήματα στη Μητρόπολη Αθηνών

Η αστυνομία αναμένει κορύφωση των επιθέσεων σε εκκλησιαστικά κτίρια στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Αναρχικοί έγραψαν συνθήματα στο κτίριο της Μητρόπολης Αθηνών, εκδηλώνοντας τη διαμαρτυρία τους για την εκκένωση κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη.

Γύρω στις έξι το πρωί της Τρίτης, άγνωστοι σχημάτισαν με σπρέι το σχήμα του αναρχικού χώρου και έγραψαν «αγώνας» και «ταξικός πόλεμος». Η Αστυνομία πιστεύει ότι οι βανδαλισμοί σε εκκλησιαστικά κτίρια θα συνεχιστούν και περιμένουν την επέκτασή τους στη Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα στη διάρκεια των κινητοποιήσεων που θα γίνουν το Σάββατο, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Στα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη θα πάρουν μέρος 3.000-4.000 αστυνομικοί. Ειδικότερα από σήμερα, Τρίτη, έχουν τεθεί σε επιφυλακή περίπου 2.000 αστυνομικοί.

Στην πόλη της Μακεδονίας θα «μετακομίσουν» σταδιακά τουλάχιστον 20 διμοιρίες των ΜΑΤ και 20 ομάδες αστυνομικών της ΔΙΑΣ (80 άτομα), καθώς και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ, δύο οχήματα εκτόξευσης νερού και ο μεταλλικός φραγμός που τοποθετούνταν σε διαδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή -θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο των ενστόλων- θα έχουν αναπτυχθεί περίπου 3.000 αστυνομικοί. Το Σάββατο, από το μεσημέρι και ως αργά το βράδυ, θα είναι σε επιφυλακή περίπου 3.800-4.000 αστυνομικοί.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top