Ελλάδα

Αναζητούν θησαυρό στα Τρίκαλα!

Σκηνές από κινηματογραφικές ταινίες αναζήτησης χαμένων θησαυρών φαίνεται πως θα ζήσουν στην Τρίπολη αφού δόθηκε το πράσινο φως από το Δήμο Τρίπολης για να ξεκινήσει η ανεύρεση «θησαυρού» από ιδιώτη που είχε ζητήσει να του χορηγηθεί η σχετική άδεια ανασκαφής.

Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr το θέμα ήταν ενταγμένο στην ημερήσια διάταξη της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης και συζητήθηκε. Παρόλο που εκφράστηκαν ενστάσεις και αντιρρήσεις από παρατάξεις της μειοψηφίας, του κ. Σμυρνιώτη που ψήφισε παρών, του κ. Τζιούμη και της κ. Γιαννούλη που ψήφισαν κατά, τελικά ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Η συναίνεση του Δήμου Τρίπολης ήταν απαραίτητη ως ιδιοκτήτης του χώρου αλλά η η οριστική άδεια ανασκαφής θα δοθεί από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Η ανασκαφή για την ανεύρεση του χαμένου θησαυρού, αν τελικά δοθεί η σχετική άδεια, θα γίνει σε τμήμα πάρκου της πλατείας Άρεως με την παρουσία δύο εκπροσώπων του Δήμου Τρίπολης, ενός αιρετού ως εκπρόσωπος του Δήμου και ενός υπηρεσιακού παράγοντα από τη Διεύθυνση Οικονομικών.

Όταν ολοκληρωθεί η ανασκαφή ο «χρυσοθήρας» θα πρέπει να αποκαταστήσει πλήρως τον εκσκαφέντα χώρο και την όποια παρέμβαση έχει προκαλέσει με επίβλεψη μηχανικού του Δήμου Τρίπολης.

Σε περίπτωση που βρεθεί ο θησαυρός τότε θα εφαρμοστούν είτε οι διατάξεις του Ν.6133/1934 (αν διαπιστωθεί ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει δικαίωμα στο θησαυρό είτε από πόλεμο είτε από άλλη νόμιμη αιτία) είτε οι διατάξεις του άρθρου 1093 του Αστικού Κώδικα που ορίζουν ως συγκύριους του θησαυρού τον ευρέτη αυτού και τον κύριο του ακινήτου όπου ο θησαυρός ήταν κρυμμένος.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top