Διεθνή

Στροφή Τραμπ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νομιμοποίησης των παράνομων μεταναστών

Πραγματοποιώντας μία νέα στροφή από τις αρχικές εξαγγελίες του για το μεταναστευτικό πρόβλημα των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια συνομιλίας του με τους δημοσιογράφους στο ιδιωτικό αεροσκάφος του και καθώς πετούσε προς το Οχάιο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νομιμοποίησης των εκατομμυρίων παράνομων μεταναστών που ζουν στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, υπό την προϋπόθεση την υλοποίησης νομικής διαδικασίας συνοριακού ελέγχου. Παράλληλα, υποστήριξε ότι τμήματα της κεντρικής ομιλίας που έκανε για το μεταναστευτικό την προηγούμενη εβδομάδα στο Φοίνιξ της Αριζόνα παρερμηνεύτηκαν, τονίζοντας ότι έχει αμβλύνει τις αρχικές θέσεις του, σε κάποιο βαθμό.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος τόνισε ότι προτού αποφασίσει για το πως θα χειριστεί τα εκατομμύρια των παράνομων μεταναστών που ζουν στις ΗΠΑ και σέβονται την αμερικανική νομοθεσία, συνεισφέροντας την οικονομική ευημερία της αμερικανικής κοινωνίας, θέλει να διώξει τα εγκληματικά στοιχεία όπως οι έμποροι των ναρκωτικών, προχωρώντας στην κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Οι παράνομοι μετανάστες που επιθυμούν να αποκτήσουν την αμερικανική υπηκοότητα θα πρέπει να επιστρέψουν στις πατρίδες τους και να ακολουθήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Ωστόσο, οι υποθέσεις αυτών που θα μείνουν πίσω θα εξεταστούν μέχρι ενός σημείου. Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο νομιμοποίησης αυτής της ομάδας, ο Τραμπ δεν το απέκλεισε. “Θα λάβουμε την απόφαση αυτή στο μέλλον. Η απόφαση μπορεί να ληφθεί. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να γίνει είναι να βγουν έξω τα κακοποιά στοιχεία, τα μέλη των συμμοριών. Αυτοί όλοι έξω. Θα ασφαλίσουμε τα σύνορα. Θα σταματήσουμε την εισροή ναρκωτικών. Θα κατασκευάζουμε το τείχος. Το χρειαζόμαστε για να σταματήσουμε τα ναρκωτικά,” τόνισε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top