Διεθνή

«Απειλή» στη Νέα Ζηλανδία: Κινδυνεύει με έλλειψη σπέρματος η χώρα

Eνα μεγάλο πρόβλημα που έχει εξελιχθεί σε έξαρση καλείται να αντιμετωπίσει η Νέα Ζηλανδία.

Αυτό το πρόβλημα έχει να κάνει με την έλλειψη σπέρματος που υπάρχει στις αντίστοιχες τράπεζες και την άρνηση των περισσότερων Νεοζηλανδών να γίνουν δωρητές.

«Από την ηλικία των 10 ονειρευόμουν να γίνω μητέρα», σημειώνει η Κate που ξαφνικά διαπίστωσε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα που επισημάνει πως η λίστα παροχής σπέρματος έτσι ώστε να δει αν θα είναι τυχερή υπολογίζεται χρονικά στα δύο χρόνια να έρθει η σειρά της.«Δεν είχα ιδέα για την έλλειψη σπέρματος. Εξεπλάγην», και συμπληρώνει πως στο διάστημα αυτό των δύο ετών αναμονής δεν σταμάτησε να προσπαθεί να κάνει παιδί με τον παραδοσιακό τρόπο.

«Η μεγάλη περίοδος αναμονής προκαλεί αυξημένο στρες στις ήδη στρεσαρισμένες μέλλουσες μητέρες. Είναι σκληρό για μία γυναίκα που είναι έτοιμη πνευματικά και σωματικά να κάνει παιδί να μην μπορεί να φτιάξει οικογένεια εξαιτίας της έλλειψης σπέρματος», αναφέρει η η Dr Mary Birdsall.

Σύφωνα με το νέο νομικό πλαίσιο που ισχύει από το 2004 στη χώρα οι δωρητές σπέρματος είναι υποχρεωμένοι να γνωστοποιήσουν την ταυτότητας στα παιδιά που θα γεννηθούν από το σπέρμα τους, όταν αυτοί κλείσουν τα 18, πράγμα που κάνει πολλούς Νεοζηλανδούς να επιθυμούν να προχωρήσουν στην δωρεά. Υπάρχει σπέρμα για την δημιουργία 80 γεννήσεων, όμως οι αιτούντες υπολογίζονται σε τέσσερις φορές περισσότεροι.

Μάλιστα, επισημαίνεται από την επιστημονική κοινότητα της χώρας πως ακόμα και καθυστέρηση έξι μηνών μπορεί να αποβεί μοιραία για το αν θα κάνει παιδί μία γυναίκα ή όχι.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top