Οικονομία

Απελπισμένοι οι έμποροι της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας στον ΟΑΣΘ

Για τις πιέσεις που δέχονται οι έμποροι στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της συνέχισης της επίσχεσης εργασίας στον ΟΑΣΘ για δωδέκατη ημέρα σήμερα, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου (ΕΣΘ), Κοσμάς Καλογιάννης.

Αναφερόμενος στην αγοραστική κίνηση μίλησε για «πλήρη διάλυση» της αγοράς και καταστήματα με «τζίρους 20 και 30 και 40 ευρώ ημερησίως», ενώ διερωτήθηκε πώς στο τέλος του μήνα οι συνάδερφοι του «θα καλύψουν υποχρεώσεις».

«Όλοι περιμένουμε να πουλήσουμε τα προϊόντα μας από τα οποία θα εκπληρώσουμε και τις υποχρεώσεις μας» σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, «πρέπει να αποφασίσει μαζί με τον ΟΑΣΘ για το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες», αναφερόμενος στα αποτελέσματα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων.

Για τις κινήσεις του ΕΣΘ, σημείωσε πάντως πως υπήρξαν και σκέψεις για κινήσεις δια της νομικής οδού: «Σκεφτήκαμε να γίνει κάποια αγωγή κατά παντός υπευθύνου» σχολίασε ο κ. Καλογιάννης τονίζοντας πάντως πως σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρξει αποτέλεσμα «που θα έρθει πολύ αργότερα».
«Εκείνο που μας ενδιαφέρει εμάς είναι να ξεκινήσουν χθες, ούτε καν αύριο» είπε τέλος αναφερόμενος στη λειτουργία του ΟΑΣΘ από εδώ και πέρα ο κ. Καλογιάννης για να καταλήξει πως «η συνεννόηση είναι πάνω από όλα» έτσι ώστε να «δώσουν ξανά ζωή στην πόλη».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top