Διεθνή

Απλωσαν εκατοντάδες σωσίβια προσφύγων έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο

Ανθρωπιστικές οργανώσεις ένωσαν τις δυνάμεις τους και άπλωσαν 2.500 σωσίβια έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Πρόκειται για σωσίβια που φορούσαν πρόσφυγες οι οποίοι έκαναν το επικίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη, τα οποία τοποθετήθηκαν στην Πλατεία Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, ως ένα μήνυμα πριν από την Σύνοδο του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, που γίνεται σήμερα στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό τουριστικό αξιοθέατο στη βρετανική πρωτεύουσα, αλλά αυτή τη φορά οι επισκέπτες αντίκρισαν μία «έκθεση» από σωσίβια που φορούσαν πρόσφυγες που ταξίδεψαν από την Τουρκία προς τη Χίο. Τα 650 από αυτά, χρησιμοποιήθηκαν από παιδιά.

«Αντιπροσωπεύουν μία εικόνα αυτού που βιώνουν οι πρόσφυγες. Είναι μία ψευδαίσθηση ασφάλειας. Πολλά από αυτά δεν είναι καν αξιόπιστα στη θάλασσα. Για μία τουλάχιστον ημέρα θέλαμε να δείξουμε στους ανθρώπους στο Λονδίνο πώς είναι να είσαι πρόσφυγας», εξήγησε στο TIME ένας από τους ακτιβιστές, ο Σανί Σρίκανταν.

Ανάμεσα στους εθελοντές που βοήθησαν να απλωθούν στο σημείο ήταν και ο Αχμάντ αλ- Ρασίντ, ο οποίος επέζησε στο ταξίδι από το Χαλέπι στην Ευρώπη. «Την τελευταία φορά που χρησιμοποίησα σωσίβιο, περνούσα από την Τουρκία στην Ελλάδα», είπε.

sosivia.19.9.1 sosivia.19.9.2

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top