Ελλάδα

Aστυνομικός για δολοφονία Φύσσα: Τους φωναζαμε να σταματήσουν, τι άλλο να κάναμε;

Δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων για τις ενέργειές του το μοραίο βράδυ – «Δεν του βάλαμε χειροπέδες γιατί ήταν ήρεμος» κατέθεσε ο Αναστάσιος Τσολακίδης.

Τα πυρά της πολιτικης αγωγής δέχθηκε τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα επανέναρξης της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής – μετά τη θερινή διακοπή των συνεδριάσεων – ο μάρτυρας-αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, Αναστάσιος Τσολακίδης, που ανέβηκε για δεύτερη φορα στο βήμα του μάρτυρα.

Η πολιτική αγωγή αμφισβήτησε την αξιοπιστια του μάρτυρα, ο οποίος δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων για τη στάση των αστυνομικών το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά, στο Κερατσίνι.

«Φωνάζαμε. Τί αλλο να κάνουμε;» ήταν η απάντηση του μάρτυρα στο ερωτημα της πολιτικής αγωγής τι έκαναν αυτός και οι συνάδελφοί του, προκειμένου να σταματησουν τα 30-40 άτομα μετά το αποτυχημένο σήμα τους προς αυτά.

Ερώτηση: Γιατί δεν περικυκλώσατε τους συγκεντρωμένους;
Απάντηση: Σε αυτά τα περιστατικά πάνε συνήθως άλλες υπηρεσίες. Μετά το μαχαίρωμα (σ.σ. οι συγκεντρωμένοι) έσπασαν σε πολλά σημεία. Ήταν σκοτάδι και δεν είδαμε αν είχαν ροπαλα.
Ερώτηση: Γιατί δεν ρίξατε πυροβολισμό για εκφοβισμό;
Απάντηση: Η χρήση πυροβολου όπλου σε κατοικημένη περιοχή απαγορεύεται.
Ερώτηση: Βάλατε χειροπέδες στο Γ. Ρουπακιά;
Απάντηση: Εμείς όχι. Τον είχαμε ακινητοποιησει. Δεν του βαλαμε χειροπέδες.
Ερώτηση: Δεν τον θεωρούσατε επικίνδυνο ως ύποπτο φυγής;
Απάντηση: Ήταν πολύ ήρεμος.
Ερώτηση: Μα μόνος σας ειπατε νωρίτερα οτι ήταν έτοιμος να φύγει.

Η πολιτικη αγωγή έκανε λόγο για αντιφασεις στη σημερινή καταθεση του μάρτυρα σε σχέση με τις αρχικές του καταθέσεις. Μάλιστα, για το λόγο αυτό οι συνήγοροι είχαν υποβάλει αίτημα να αναγνωστούν στο δικαστήριο όλες οι καταθέσεις του αστυνομικού, πράγμα το οποίο απερριφθη.

Να σημειωθεί ότι η δίκη σε ό,τι αφορά το σκέλος της εξέτασης μαρτύρων για τη δολοφονία του Π. Φύσσα έχει μπει στην τελική ευθεία. Πλέον αναμένεται να προσέλθει στο δικαστήριο η αδελφή του Παύλου Φύσσα.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top