Περιβάλλον

Αυστραλία: Ανακαλύφθηκε αποτύπωμα δεινόσαυρου 130 εκατ. ετών

Το Πανεπιστήμιο Παλαιοντολογίας του Κουίνσλαντ αποφάνθηκε ότι υπήρχε εκεί, αλλά καλυπτόταν από τη θάλασσα – Προσδιορίστηκε και το είδος, το οποίο είναι ο Megalosaurus Broomensis.

Οι παραλίες της Αυστραλίας είναι περίφημες για τη λευκή τους άμμο, το εύρος τους και τους… καρχαρίες τους, για τους οποίους έχουν τοποθετηθεί συρμάτινα δίχτυα κατά μήκος τους, ώστε να προστατεύουν τους λουόμενους. Οι μεγάλοι θηρευτές της θάλασσας, ωστόσο, δεν αποτελούν το μοναδικό κίνδυνο, καθώς υπάρχουν και οι… δεινόσαυροι! Ή καλύτερα, υπήρχαν πριν από δεκάδες εκατομμύρια χρόνια. Μία ακτιβίστρια που εξερευνούσε τις παραλίες της πόλης Broome, στη Δυτική Αυστραλία, ανακάλυψε αποτύπωμα δεινοσαύρου 130 εκατ. ετών και έγινε διάσημη ανεβάζοντας τις φωτογραφίες στα social media.

australia3 megalosaurus AUSTRALIA2 australia11

Η Μπίντι Λι Πορθ δήλωσε ότι μάζευε κοχύλια, όταν ξαφνικά διαπίστωσε ένα τεράστιο αποτύπωμα πάνω σε έναν βράχο. «Ήταν καταπληκτικό. Το να βρεις ένα στοιχείο που συνδέει τόσα εκατομμύρια χρόνια ιστορίας, είναι απλά μοναδικό. Όταν το είπα στην αρχή δεν με πίστευαν», δήλωσε η ακτιβίστρια από την Αυστραλία, η οποία επεσήμανε ότι είχε πάει εκατοντάδες φορές στη συγκεκριμένη παραλία, αλλά δεν είχε παρατηρήσει κάτι ανάλογο.

Το Πανεπιστήμιο Παλαιοντολογίας του Κουίνσλαντ εξέτασε το αποτύπωμα και αποφάνθηκε ότι υπήρχε εκεί, αλλά καλυπτόταν από τη θάλασσα. Η παλίρροια το ανέδειξε και έτυχε εκείνη τη στιγμή να περνά από εκεί η κοπέλα. Μάλιστα προσδιορίστηκε και το είδος, το οποίο είναι ο Megalosaurus Broomensis.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top