Ελλάδα

ΔΕΔΔΗΕ: Η ανοχή σε οποιουδήποτε είδους φαινόμενα άσκησης βίας είναι μηδενική

«Η προστασία και η ασφάλεια των εργαζομένων αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, η οποία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή νέων κρουσμάτων βίας εις βάρος των συνεργείων της εταιρείας».

Αυτό υπογραμμίζει ο διαχειριστής του ελληνικού δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), με αφορμή τη νέα επίθεση κατά εργαζομένων του.

Ο ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει ακόμη ότι η ανοχή σε οποιουδήποτε είδους φαινόμενα άσκησης βίας είναι μηδενική. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Η απρόκλητη εγκληματική επίθεση σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου 2016 στην περιοχή των Α. Λιοσίων, όταν καταναλωτής χειροδίκησε και πυροβόλησε κατά του συνεργείου της εταιρείας που επισκέφθηκε την επιχείρησή του (ταβέρνα), για να προβεί σε αποξήλωση του καλωδίου της κομμένης, λόγω χρέους, παροχής, μετά από επανειλημμένες παραβιάσεις της από τον πελάτη. Ο εν λόγω καταναλωτής, αφού επιτέθηκε και χειροδίκησε κατά ενός εκ των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ, δεν δίστασε να πυροβολήσει κατά του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της εταιρείας, τη στιγμή, μάλιστα, που εντός του οχήματος βρίσκονταν δύο ακόμη μέλη του συνεργείου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ, με τη συνδρομή της νομικής υπηρεσίας, αντέδρασαν άμεσα και οι εργαζόμενοι και εκπρόσωποι της εταιρείας μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα Α. Λιοσίων, όπου υπέβαλαν μηνύσεις κατά του δράστη. Περαιτέρω, κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία από την αστυνομία, ωστόσο ο δράστης είχε στο μεταξύ διαφύγει».

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τις αστυνομικές αρχές, μετά την παρέλευση της αυτόφωρης διαδικασίας και, εφόσον ο δράστης δεν συλληφθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, η δικογραφία θα διαβιβασθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών για τα περαιτέρω.

Σημειώνεται ότι το «συνεργείο της εταιρείας, συνοδεία επίλεκτης αστυνομικής δύναμης, μετέβη εκ νέου στην εν λόγω επιχείρηση και προέβη στην κατάργηση του καλωδίου παροχής του πελάτη από στύλο, εν μέσω έντονων φραστικών επιθέσεων από αγνώστους παρισταμένους».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top