Διεθνή

Δείτε τη φωτογραφία που… απέφερε 265.000 δολάρια σε έναν 89χρονο

Η τυχαία συνάντηση, η συγκίνηση από το δράμα του ηλικιωμένου και το καρότσι με τις γρανίτες.

Η εικόνα ενός 89χρονου ταλαιπωρημένου ανθρώπου, ο οποίος αναγκαζόταν να σέρνει το καρότσι του, πουλώντας γρανίτες, στους δρόμους της πόλης, ευαισθητοποίησε έναν Αμερικανό επενδυτή, ο οποίος οργάνωσε καμπάνια για τη συγκέντρωση χρημάτων στο διαδίκτυο, με αποτελέσματα που ούτε ο ίδιος δεν προσδοκούσε.

Ο Τζόελ Θερβάντες Μαχίας θέλησε να αγοράσει γρανίτες από τον 89χρονο άνδρα. Του έδωσε 50 δολάρια και δεν πήρε ρέστα. Ζήτησε μόνο να τον τραβήξει μία φωτογραφία, την οποία ανάρτησε στο διαδίκτυο, σε ειδική ιστοσελίδα που συγκεντρώνονται ποσά για όσους έχουν ανάγκη.

chicago1

Ο 89χρονος από το Σικάγο, αναγκαζόταν να εργάζεται, προκειμένου να πληρώνει τους λογαριασμούς του. Ο Τζόελ ευελπιστούσε να συγκεντρώσει ένα ποσό 2.000 δολαρίων, το οποίο θα παρέδιδε στον ηλικιωμένο άνδρα. Το ποσό που συγκεντρώθηκε, ωστόσο, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Τζόελ Θερβάντες είδε στο λογαριασμό το ποσό των 265.000 δολαρίων, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Ο κ. Σάντσεζ, όπως είναι το όνομα του 89χρονου, έχασε πρόσφατα την κόρη του, η οποία φρόντιζε τον ίδιο και τη σύζυγό του. Το γεγονός αυτό υποχρέωσε τον ηλικιωμένο άνδρα να ξαναβγάλει στο δρόμο το καρότσι του, για να βγάζει τα προς το ζην. Η γυναίκα του τον βοηθούσε, αλλά πλέον δεν μπορεί, καθώς είναι πολύ άρρωστη.

Η φωτογραφία που συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους στις ΗΠΑ

chicago main

Τα χρήματα παραδόθηκαν στον 89χρονο, ο οποίος ωστόσο, δεν θέλησε να… πετάξει το καρότσι του, παρ’ ότι πλέον διαθέτει τα κεφάλαια για να περάσει αξιοπρεπώς τον υπόλοιπο βίο του. «Αισθάνομαι καλύτερα όταν δουλεύω, από το να κάθομαι στο σπίτι. Είμαι δυνατός και μπορώ να το κάνω», είπε ο κ. Σάντσεζ στον άνθρωπο που τον βοήθησε να αποτινάξει το άγχος της καθημερινής επιβίωσης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top