Πολιτική

Μητσοτάκης: Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός δύο ετών (ΒΙΝΤΕΟ)

Για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% τα πρώτα δύο χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά η διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε στον ΣΚΑΪ και η οποία θα μεταδοθεί σε λίγη ώρα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι δεν θα δώσει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και, ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε ότι θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Είπε συγκεκριμένα: «Το λάθος το οποίο έκανε ο κ. Τσίπρας να μιλήσει για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, δεν πρόκειται να το επαναλάβω. Θα δεσμευτώ, όμως, ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να μειωθεί και πρέπει να μειωθεί 30% εντός των πρώτων δύο ετών». Εξίσου κατηγορηματικά δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις Δημοσίων υπαλλήλων. «Δεσμεύομαι», είπε, «ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις, αλλά μέσα από μια αναλογία αποχωρήσεων και νέων προσλήψεων, η οποία να μειώνει σταδιακά το Δημόσιο. Και το σημαντικότερο μέσα από τη μη ανανέωση της πρακτικής να βάζουμε στο Δημόσιο από την πίσω πόρτα, συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και μετά να τους μονιμοποιούμε».


Μητσοτάκης: Θα μειώσω τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% από Enikos_gr

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top