Διεθνή

ΗΠΑ: Δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 5 μονάδων στον Τραμπ

Η μάχη των… εντυπώσεων μεταξύ των δύο βασικών υποψηφίων για την αμερικανική προεδρία καλά κρατεί.

Νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στο Οχάιο, εμφανίζει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, να έχει αναλάβει ένα προβάδισμα 5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της ανταγωνίστριάς του των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον.

Η συγκεκριμένη πολιτεία θεωρείται από εκείνες που ανήκουν πολιτικά στους Ρεπουμπλικανούς, ενώ ο Τραμπ εμφανιζόταν ευθύς εξ αρχής φαβορί σε τοπικό επίπεδο. Η δημοσκόπηση, ωστόσο, πιστοποίησε την πιθανή επικράτηση του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, ο οποίος συνεχίζει δυναμικά την καμπάνια του ενόψει των προεδρικών εκλογών τον Νοέμβριο.

Όπως σημειώνεται, ωστόσο, από το σύνολο των δημοσκοπήσεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, οι πιθανότητες να βγει νικητής ο Τραμπ, είναι μία προς τρεις.

Σημαντικό στοιχείο που έλαβαν υπόψιν οι αναλυτές, είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση, που έγινε σε δείγμα από ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ, ήταν η πρώτη μετά τη γνωστοποίηση της πνευμονίας που έχει υποστεί η Χίλαρι Κλίντον, φανερώνοντας, ενδεχομένως, το ποσοστό επιρροής που έχει η κατάσταση της υγείας των υποψηφίων, στο εκλογικό σώμα.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top